Spring naar inhoud


Trouwen of kiezen voor minnaar?

Beste Beatrijs,

Ik heb sinds tien jaar een relatie met mijn vriend. Tijdens mijn vorige baan ben ik een hele aardige, getrouwde jongeman tegen het lijf gelopen en daar is het niet bij gebleven. Ik heb sinds ruim drie jaar een (vooral seksuele) relatie met deze ex-collega, maar nu komt het: we beginnen meer voor elkaar te voelen en hebben het zelfs over een toekomst samen. Hij is zeven jaar getrouwd en ik ga binnenkort trouwen. Wat moet ik nu? Ik kan hier met niemand over praten.

Dubbelleven loopt vast

Beste Dubbelleven,

Het is buitengewoon onverstandig om niet te zeggen moreel verwerpelijk om te trouwen in dit soort omstandigheden. U overweegt toch niet serieus om naar het stadhuis te gaan en daar iemand levenslange trouw te beloven, terwijl u al drie jaar ook een relatie met een ander erop nahoudt? Blaas dat huwelijk als de wiedeweerga af en vertel uw vriend wat er aan de hand is. Als u het eenmaal hebt uitgelegd, zal hij geen zin meer hebben om met u te trouwen. Terecht natuurlijk. Bedrog is de slechtst mogelijke basis voor een huwelijk. Dus beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Wat er vervolgens gebeurt, ziet u dan wel weer.

Artikelen in Huwelijk en scheiding, Liefde en relaties, Vreemdgaan.


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Forum schrijft

  Hallo,

  voor dames in een minnaressen-situatie die behoefte hebben aan steun, tips (om bijv. uit de situatie te komen) of om hun verhaal kwijt te kunnen : Er is een minnaressen-forum. Wil je daaraan mee doen, stuur dan een mail (met jouw verhaal er in vermeld!!!) naar minnaressen@gmail.com. Vermeld er ook even bij op welke website je mijn emailadres hebt gevonden. Ik laat niet zomaar iedereen toe, je wordt ‘gescreened’ i.v.m. privacy!

 2. Suzanne schrijft

  Geweldig, een minnaressen forum.
  Homewreckers die steun zoeken bij elkaar. Uit die situatie komen is niet zo moeilijk hoor, daar heb ik een hele eenvoudige tip voor: de relatie met de onbetrouwbare gebonden man waarmee jij zijn partner bedriegt verbreken. Hij bedriegt zijn vrouw namelijk niet in zijn eentje. Jij bedriegt haar ook. Nog beter is het om niet in die situatie terecht te komen. Dat is verrassend simpel: gebonden mannen links laten liggen…

 3. vincent schrijft

  Wat mij fascineert is dat briefschrijfster haar minnaar omschrijft als een “hele aardige” man, terwijl deze “hele aardige” man al zeven jaar zijn vrouw bedriegt!

 4. Yvonne schrijft

  Ik krijg het gevoel dat de eerste reactie is van iemand die ‘smult’ van dit soort verhalen. Wellicht is het forum slechts een lokkertje en bestaat het eigenlijk niet.Sommige HTML is toegestaan