Spring naar inhoud


Overbodige cadeautjes

Beste Beatrijs,

Wij zijn twee meisjes van twaalf en tien. We hebben een hele lieve oma die ons vaak cadeaus geeft. Bijna altijd, als wij haar zien. Dat is erg aardig, maar helaas zijn deze cadeaus te kinderachtig voor onze leeftijd of helemaal niet onze smaak. Ze vraagt vaak eerst aan onze ouders of iets leuk is, maar die vinden het moeilijk om nee te zeggen. Hoe kunnen wij laten weten dat deze cadeaus ongewenst zijn?

Verkeerde cadeaus van oma

Beste Verkeerde cadeaus van oma,

Bespreek dit met je ouders en laat je moeder of je vader vervolgens bij oma erop aandringen om op te houden met haar gewoonte om altijd cadeautjes te geven. Het is te veel, het is onnodig en het is overbodig. Twee keer per jaar is genoeg. Met de verjaardag en misschien met Sinterklaas. Verder niet. Voor verjaardagen en Sinterklaas kunnen de kinderen een verlanglijstje maken, waar oma uit kan kiezen. Als jullie vinden dat jullie te oud zijn voor speelgoed, kun je geld vragen, omdat je ergens voor aan het sparen bent. Voor geld is dezelfde regel van toepassing als voor cadeaus: geen belachelijk hoog bedrag en niet vaker dan twee keer per jaar. Laat je ouders dit gesprek voeren met oma, dan komt het wel goed.

Artikelen in Cadeaus, Grootouders en kleinkinderen.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anouk schrijft

    Als kind had ik zo’n buurvrouw. Die gaf altijd rare dingen waar ik niks aan vond, zoals een breimachine (?!). Op een gegeven moment heeft mijn moeder toch subtiel iets tegen die buurvrouw gezegd en sindsdien kreeg ik geld, waar ik heel blij mee was.
    Mijn eigen 5 neefjes en nichtjes willen ook altijd liever geld, al sinds ze 7 of 8 waren. Ik geef gene belachelijk hoog bedrag maar samen met ander geld dat ze krijgen, hebben ze dan vaak wel genoeg bij elkaar voor een nieuw skateboard of wat het dan ook is wat ze willen hebben.Sommige HTML is toegestaan