Spring naar inhoud


Irritante cadeautjes

Beste Beatrijs,

Ik heb een zus die superaardig voor mij probeert te zijn en bij mijn verjaardag of een bezoekje altijd met een aardigheidje aankomt. Ook als ik mijn verjaardag niet vier, geeft ze weken later nog een cadeau. Nu zijn het altijd dingen waar ik helemaal niet op zit te wachten: een paar sokken bijvoorbeeld en de laatste keer een tas die je op kunt vouwen in een etui. Heel aardig allemaal maar die ongevraagde en nutteloze cadeautjes gaan bij mij regelrecht in de doos voor de kringloopwinkel. Hoe kan ik mijn zus hiermee laten stoppen zonder dat ik haar kwets (en ze heeft blijk gegeven van hele lange tenen)?

Stomme cadeautjes

Beste Stomme cadeautjes,

Accepteer haar geschenken gracieus, en doe er vervolgens mee wat u wilt.

Uw zus geeft u cadeautjes waar u niks aan vindt en u brengt de rotzooi naar de kringloopwinkel. Deze situatie behoeft geen ingreep. Als u uw zus gaat voorhouden dat ze betere of helemaal geen cadeautjes moet geven, raakt ze beledigd. U schrijft nota bene zelf dat ze ‘lange tenen’ heeft! Waarom zou u haar betuttelen over iets onnozels als verkeerde cadeautjes? Daar is het allemaal te onbelangrijk voor. Accepteer haar geschenken gracieus, en doe er vervolgens mee wat u wilt: op zolder, in de vuilnisbak of naar de kringloop ermee.

Artikelen in Cadeaus.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. JB schrijft

  Ik zou er wel wat van zeggen.
  Lange tenen zijn kennelijk een prima verdedigingswapen om niet met je mindere eigenschappen geconfronteerd te hoeven worden, maar ook mensen met lange tenen mogen wel eens de waarheid horen.
  Dan maar een tijdje ruzie, bent u meteen ook van die cadeautjes af.

 2. Peter schrijft

  Als die zus cadeautjes geeft zelf lange tenen heeft kan dit weleens betekenen dat zij zelf ook cadeautjes gaat verwachten en dan zelf ook beledigd zal zijn wanneer briefschrijfster dan niet met cadeautjes afkomt. Mij lijkt het het handigste om het gewoon met die zus te bespreken. Ik vind het flauwekul om uit oogpunt van gewoonte maar prullaria te kopen wanneer men bij elkaar op bezoek gaat. Daar horen goede relaties niet op gebaseerd te zijn. Wil je toch niet met lege handen komen, dan lijkt me een bos bloemen altijd het beste.
  Mocht dit met die zus niet bespreekbaar zijn ivm lange tenen, dan lijkt me het voor haar het beste dat ze is een socialevaardigheidstraining gaat volgen.Sommige HTML is toegestaan