Spring naar inhoud


Te laat komen

Beste Beatrijs,

Laatst had ik met drie vrienden afgesproken om in een restaurant te eten. Om 19.00 uur zou iedereen er zijn. Een vriend belde op dat hij een uur later zou komen, omdat hij nog wat e-mails wilde afmaken op zijn werk. Ik begrijp dat sommige dingen beter vandaag dan morgen afgehandeld moeten worden. De drie mensen die er wel waren konden natuurlijk met elkaar praten, dus het is niet zo dat ik alleen zat. Ik had alleen ontzettende honger en de twee anderen wilden niet beginnen zonder hem. Ik voelde me een beetje pissig niet alleen vanwege de honger, maar ook omdat ik vond dat hij wel erg makkelijk en egocentrisch met onze afspraak omsprong. Hoort dit nu bij het moderne leven?

Een uur te laat

Beste Een uur te laat,

Nee, het hoort zeker niet bij het moderne leven om mensen met wie je een afspraak hebt een uur te laten wachten. Deze vriend heeft van iedereen uit het gezelschap een uur gestolen, in totaal dus drie uur. Alleen maar om op kantoor wat achterstallige e-mails weg te werken? Geen sterk excuus. Als er een restaurantafspraak is gemaakt voor 19.00 uur, vinden mensen het vervelend om nog een uur te moeten wachten, voordat ze eens wat kunnen bestellen, zeker wanneer er bij de laatkomer geen sprake lijkt van overmacht maar van eigenbelang.
Hoe dit ook zij, de vriend had er niet van moeten uitgaan dat men vanzelfsprekend wel op hem zou wachten, maar het gezelschap moeten aanmoedigen om alvast zonder hem te beginnen. Als hij dit heeft nagelaten, had u best kunnen voorstellen om door te gaan met de oorspronkelijke afspraak en het eten te bestellen. Geen probleem voor de vierde man om later een inhaalslag te maken, toch? Het was niet de schuld van de aanwezigen dat de overwerker er niet was. Zij hoeven dus ook niet te boeten voor zijn afwezigheid.

Artikelen in Traditionele etiquette, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan