Spring naar inhoud


Stille bruiloft

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik willen volgend jaar gaan trouwen. We willen dit doen zonder familie en vrienden erbij. We zijn allebei eerder getrouwd geweest met grote bruiloften en feesten en we weten dat dit geen garantie is voor succes. Als wij zo in het geheim trouwen, kunnen wij dan wel een kleine huwelijksadvertentie in de krant zetten? Zouden wij enkele familieleden ook een kaart na afloop kunnen sturen? We hebben allebei geen idee van de etiquette op dit gebied.

Stilletjes trouwen

Beste Stilletjes,

Een huwelijksadvertentie in de krant zetten na afloop van het trouwen is zeer wel mogelijk. Maar het is beter om na de gang naar het stadhuis kaartjes te versturen aan uw vrienden en familie met de simpele mededeling dat u op die en die datum bent getrouwd. Lang niet iedereen spelt immers dagelijks de familieberichten, en bovendien leest niet iedereen de krant waarin u verkiest te adverteren. U verstuurt deze gedrukte kaartjes aan iedereen van wie u wilt dat ze op de hoogte zijn van uw huwelijk. Wees hierin niet terughoudend. Ga geen mensen overslaan, bedoel ik. Zo’n huwelijksfeit praat zich rond in de kennissen- en familiekring, en mensen kunnen beledigd raken als zij niet door u persoonlijk op de hoogte zijn gesteld en het uit de tweede hand moesten vernemen.

Wees niet bang dat u hiermee naar cadeautjes hengelt, want dat doet u niet. De eenvoudige mededeling dat u kortelings getrouwd bent, zal hoogstens bij sommigen leiden tot een impuls om een felicitatiekaartje te schrijven. De meesten zullen dit voor kennisgeving aannemen, en u feliciteren als ze u weer eens tegenkomen. Iedereen zal blij voor u zijn en tegelijk dankbaar dat ze niet voor een tweede keer moeten opdraven voor weer een bruiloft met alles erop en eraan.

Artikelen in Bruiloft.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan