Spring naar inhoud


Een veganistische bruiloft

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik zijn veganist. Wij doen ons best om helemaal geen dierlijke producten te gebruiken. Dit stuit soms op weerstand of sneren, terwijl wij juist met veel liefde voor de aarde dit principe omarmen. Dit jaar willen wij gaan trouwen: een vega-bruiloft met dito diner. Hoewel we het klein houden, zullen er vast mensen een cadeau willen geven. Maar niet zomaar alles is veganistisch en dat weet niet iedereen. Zo is een flesje wijn al verkeerd, want veelal met gelatine geklaard, kan een zijden sjaal niet, is parfum uitgesloten, enzovoort. Hoe kunnen wij dit oplossen? Moeten wij cadeau-suggesties geven en hoe doen we dat dan op een nette manier?

Veganistisch trouwen

Beste Veganistisch trouwen,

Als veganistisch stel kunt u uw huwelijksgasten voorschotelen wat u wil. Het is uw huwelijk, dus u bepaalt het menu en de drank. Wat het hoofdstuk ‘cadeaus’ betreft raad ik u aan om een verlanglijstje op te stellen. U kunt denken aan een groter, gemeenschappelijk cadeau, waar iedereen naar eigen inzicht aan kan bijdragen. Een andere mogelijkheid is om een lijstje met veilige items op te stellen, waaruit gasten een keuze kunnen maken. Delegeer de organisatie hiervan naar iemand anders, die de informatie verspreidt dan wel de gelden inzamelt. Als u een ceremoniemeester hebt, is dat de aangewezen persoon, maar het kan ook een van de getuigen zijn, een familielid of beste vriend(in). Deze delegeer-methode om de gewenste cadeaus te krijgen is gebruikelijk bij alle huwelijken, dus ook bij veganistische.

Artikelen in Bruiloft, Cadeaus, Eten en drinken.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Leiden schrijft

    Hier heb ik toch wel fundamentele moeite mee. Hoewel het gebruikelijk is dat iemand een cadeau meeneemt is het niet chique om dat te vooronderstellen.

    Uw gasten zijn er niet om uw boodschappen te doen. Zij geven u iets om u een plezier te doen. Neem dat aan vanuit die gedachte. Als ze u goed kennen weten ze dat u veganistisch bent, zo niet; pech gehad. Mocht het een misser zijn dan geeft u dat aan de achterdeur maar weg naar iemand anders oid.

    Miss Manners is daar altijd heel duidelijk in. Maar zij heeft dan ook een hekel aan huwelijksregisters.Sommige HTML is toegestaan