Spring naar inhoud


Schoonzoon bedankt niet voor cadeaus

Beste Beatrijs,

Ik heb een schoonzoon die weinig met familie te maken wil hebben. Hij vindt die contacten burgerlijk. Hij verwaardigt zich een keer per jaar om vanuit Amsterdam naar Brabant af te reizen, namelijk voor mijn verjaardag. Bij zijn schoonzusje is hij in tien jaar nog nooit op bezoek geweest. Mijn dochter komt dus altijd alleen. Bij zijn eigen verjaardag, die hij uiteraard vanwege de burgerlijkheid niet wil vieren, heb ik tot nu toe altijd een kaart met daarin een cadeautje gestuurd. Maar nog nooit heeft hij de moeite genomen mij daarvoor te bedanken. Ik vind eigenlijk dat ik moet stoppen met iets te sturen, maar het contact met mijn dochter is erg goed en ik wil mijn dochter geen pijn doen.

Goedgeefse schoonmoeder

Beste Goedgeefs,

Als uw schoonzoon niet de moeite neemt om te bedanken voor uw verjaardagscadeautjes, dan had u al negen jaar geleden moeten ophouden met hem er een toe te sturen. Hij heeft zelf gezegd dat hij verjaardagen burgerlijk vindt, dus u doet hem er helemaal geen plezier mee zijn verjaardag te gedenken. Het zijn zijn eigen woorden! Stuur hem niets meer, geen cadeautjes en ook geen felicitatiekaarten. Waarom zou uw dochter zich gekwetst voelen, als u zich voegt naar zijn wensen en precies doet wat hij graag wil?

Artikelen in Cadeaus, Ouders en volwassen kinderen, Post, Schoonfamilie, Verjaardag.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Wim schrijft

    Meteen mee ophouden, lijkt het beste. Niet leuk, maar niet leuke cadeautjes en/of te dure cadeautjes ontvangen is evenmin leuk. Dat geeft verplichtingen en dat willen mensen niet.
    Soms legen wij diverse flessen wijn door de gootsteen. Want wat je zelf niet wilt, lijkt ons ook niet goed voor een ander. Jammer goede gever, maar tijden veranderen de mens. Wij geven liever andere overdaad weg.Sommige HTML is toegestaan