Spring naar inhoud


Dochter bedankt niet voor huwelijkscadeaus

Beste Beatrijs,

Afgelopen zomer trouwde mijn dochter en onlangs vroeg ik haar – voorzichtig – of er al bedankjes in de maak waren. Daarop antwoordde zij dat de cd met lievelingsmuziek van het bruidspaar, die de bruiloftsgasten aan het eind van de trouwdag mee naar huis kregen, het bedankje was, en dat ze niet van plan zijn verder nog bedankjes te versturen. Volgens mij kan dit niet zo en eist de beleefdheid om na een paar weken iedereen een bedankkaartje te sturen. Of is dit ouderwets gedacht van mij?

Alternatief bedanken

Beste Alternatief,

Het gelijk ligt geheel aan uw zijde. Na een huwelijksfeest moet het bruidspaar altijd schriftelijke bedankjes sturen naar iedereen die aanwezig was plus naar iedereen die er niet was maar wel een cadeau heeft gestuurd. En wel binnen zes weken. Anders krijgen ze een bekeuring van de etiquettepolitie. Een cd meegeven na afloop van de trouwerij is leuk en aardig, maar had niet gehoeven, en kan nooit een vervanging zijn voor een persoonlijk bedankkaartje. Wat moet tante Mies (75) met een cd die volstaat met rap, pop of techno en die ze nooit zal draaien? Ze wil een bedankje, liefst in handschrift, voor haar aanwezigheid en voor haar met zorg uitgekozen eierdopjes of haar bijdrage aan de flatscreen-tv.

Artikelen in Bruiloft, Cadeaus, Ouders en volwassen kinderen, Post, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. wana schrijft

  Ja dááág. Wat een bizarre verplichting zeg,zo’n bedankdwang.
  Ik vind dat iedereen zelf moet doen en laten op zijn trouwerij.
  ettiquette of niet,waarom is er iemand uitgenodigd en waarom is er een kado gegeven?! Bij een ander weerzien een ‘zo fijn dat jullie er ook waren,en nog bedankt voor jullie kado’ zou er bij mij nog uit kunnen komen maar alleen als ik eraan denk en ik het ook echt meen. Verder is het feit van uitnodiging toch voldoende blijk van waardering?!

 2. Marjolein schrijft

  Ik ga ook trouwen en dat ga ik dus echt niet doen, ik ben bekend met vele regels van de etiquette en deze heb ik nog nooit gehoord. Wel dat dit vroeger gedaan werd maar niet dat dit gebeurt als er ook al een bedankje is gegeven bij het verlaten van de bruiloft. Wel het bellen of sturen van een bedankje als iemand een kado heeft gestuurd maar niet als iemand aanwezig is geweest. Ook heb ik dit nog geen enkel bruidspaar zien doen, ook niet daar waar etiquette hoogtij viert.

 3. kees schrijft

  dames, ik vind jullie reacties nogal egoïstisch. ik heb zelf het afgelopen half jaar twee huwelijken meegemaakt waarbij ik allebei de keren tijd heb gestoken in het voorbereiden van een liedje/sketch e.d. ik zou het dan toch echt leuk gevonden hebben om achteraf een foto van het paar met een bedankje te ontvangen. één stel betrof mijn broer, ook hij heeft dit niet gedaan, ik vind dit eerlijk gezegd nogal lomp. ik heb dit zelf wel gedaan bij mijn vijftigste verjaardag, ik voel me daar prettig bij en merk dat het gewaardeerd wordt.Sommige HTML is toegestaan