Spring naar inhoud


Bedanken voor steun

Beste Beatrijs,

Mijn vrouw heeft borstkanker met uitzaaiingen. Het ziet er niet goed uit, maar we krijgen veel aandacht en steun van onze familie en naaste vrienden. Daarnaast ontvangen we veel kaarten en e-mails van verre en minder verre kennissen. Een mailtje terugsturen met een tekst als ‘Bedankt voor je medeleven, fijn dat je aan ons denkt’ is een kleine moeite, maar hoe doe ik dat met steunbetuigingen die per post binnenkomen? Ik vind het niet consequent om wel degenen te bedanken die mailen en niet de mensen die een kaartje sturen. Wat raadt u mij aan?

Bedankjes sturen

Beste Bedankjes sturen,

U hoeft geen mensen schriftelijk te bedanken voor hun medeleven. Uw huiselijke situatie is ingewikkeld en zwaar. Uw leven en dat van uw vrouw staat voor een groot deel in het teken van haar ziekte. Daar zult u allebei uw handen vol aan hebben. U hoeft geen bedankjes te versturen. Niet per post en ook niet per e-mail. Dat verwachten de mensen ook helemaal niet. De meelevende reacties uit uw omgeving zijn bedoeld ter geestelijke ondersteuning van u en uw vrouw – niet om u extra werk te verschaffen.

Artikelen in Ziekte.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Brechtje schrijft

    Ik stuur altijd kaartjes, inderdaad om mensen even moed of sterkte te wensen. Vaak als ik de mensen tegenkom, ook al is het veel later, bedanken ze altijd voor de post. Dat is wel heel fijn om te horen en inderdaad zou ik nooit in de vorm van een kaartje speciaal een bedankje wensen. Bij een landurige ziekte stuur ik meerdere kaarten vaak wel met een stukje eigen tekst en heb wel eens een retourkaart gehad ook met hoe het ging en een dank. Fijn dat u post krijgt, geniet ervan.Sommige HTML is toegestaan