Spring naar inhoud


Verstoten om het geloof

Beste Beatrijs,

Onze schoondochter van 21 is verbannen door haar zeer christelijke familie die niets meer met haar te maken wil hebben. Wij zijn absoluut niet in de Heer. Ik heb zo’n medelijden met haar. Hoe kunnen wij haar helpen? Ik kan en wil haar moeder niet vervangen, maar ze hunkert zo naar liefde en aandacht van een familie. Hoe stel ik me op, want diep in mijn hart kook ik en zou ik liefst verbaal het hele zootje afbranden! Je kind verbannen in naam van God, hoe kan iemand zo wreed zijn?

Verweesd

Beste Verweesd,

Heel akelig voor uw schoondochter. Het beste dat u kunt doen is haar veel warmte en gezelligheid bieden, zodat zij zich geaccepteerd en thuis voelt, wanneer ze bij u over de vloer is. Houd uw commentaar op het gedrag van haar familie beperkt tot reacties in de trant van ‘Dat moet heel moeilijk voor je zijn.’ Onderdruk uw impuls om haar familie te verketteren. Zelfs iemand die door haar eigen familie is verstoten vindt het vervelend als buitenstaanders zich laatdunkend uitlaten over die familie.

Artikelen in Kerk, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan