Spring naar inhoud


Schoonmaakplicht

Beste Beatrijs,

Mijn neef nodigt mij en mijn vrouw enkele malen per jaar uit op zijn buitenverblijf in de Ardennen. Dat is een traditie van de afgelopen vijftien jaar. Het probleem is zijn vrouw. Alhoewel het maar om een weekend gaat, eist zij dat wij op het einde van ons verblijf het ganse huis van onder tot boven schoonmaken, zelfs de niet gebruikte kamers. Na afloop van deze arbeid controleert zij uitvoerig en met commentaar de kwaliteit van ons werk. Dit verplichte schrobben en boenen begint ons (70-plussers) steeds zwaarder te vallen. Net zo min als wij kan en durft mijn neef op te treden tegen de schoonmaakobsessie van zijn vrouw. Hun kinderen hebben ook reeds vergeefs getracht haar aan te sporen betaalde hulp ter plaatse te zoeken. Financieel zou dit voor hun geen enkel probleem betekenen en wij zouden uiteraard graag bijdragen aan de kosten. Want wij houden van de omgeving en voor mijn sympathieke neef zou het een ramp zijn indien wij zouden stoppen met deze Ardennen-weekendjes.

Corvée voor logées

Beste Corvée voor logées,

De echtgenote van uw neef is een carrière als sergeant in het leger misgelopen. Zij lijkt geknipt voor het drillen van weerspannige rekruten. Spijtig voor haar beschikt ze slechts over een buitenhuis en niet over een kazerne. Om logées van nota bene 70-plus te onderwerpen aan het regime van een werkkamp is buitengewoon ongastvrij, om niet te zeggen volslagen idioot. Eigenlijk is uw neef degene die hier paal en perk aan moet stellen. Dit is geen manier van doen en het is treurig dat hij blijkbaar zo onder de plak van zijn vrouw zit dat hij geen eind kan maken aan deze absurde gang van zaken.

Ik raad u aan om bij het volgende logeerweekend van tevoren te overleggen met de vrouw des huizes. Kondig haar aan dat u graag komt, maar dat u de schoonmaakdienst niet meer gaat volbrengen. U bent er te oud voor, u bent er niet meer toe in staat en u hebt er geen zin meer in. Bied haar aan om het af te kopen. Stel dat het schoonmaken vijf uur in beslag neemt, bied haar dan 75 euro aan, waarvoor ze een schoonmaakhulp kan inhuren de dag daarna. Als ze uw bod afwijst en vasthoudt aan de dwangarbeid, is dat jammer, maar dan ziet u af van verdere logeerpartijtjes. Laat dat duidelijk zijn voor haar. Ga in dat geval gezellig in een hotelletje in de buurt zitten en maak overdag afspraken met uw neef voor wandelingen of toeristische excursies.

Artikelen in Familie, Visite.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan