Spring naar inhoud


Schiet ik tekort?

Beste Beatrijs,

Ik (man, 23 jaar) ga twee weken op vakantie en heb de conciërge van mijn flatgebouw gevraagd of hij dan voor mijn vissen kan zorgen, wat hij heeft beloofd. Nu heb ik een vriend, met wie ik al twee jaar verkering heb, die regelmatig bij mij blijft logeren omdat hij lange dagen moet maken en ik dichter bij zijn werk woon dan hij. Door de week blijft hij soms twee tot drie keer een nachtje over en in de weekenden is hij er vaak ook, voor de gezelligheid. Hij is beledigd dat ik hem niet heb gevraagd om voor de vissen te zorgen, zodat hij in mijn afwezigheid mijn appartement kan gebruiken. Maar ik houd mijn huis liever onaangeroerd en ongebruikt, zodat het lekker schoon is als ik weer thuiskom. Mijn vriend snapt niet dat ik hem niet gevraagd heb. Valt mij iets te verwijten?

Gebrek aan gastvrijheid?

Beste Gebrek aan gastvrijheid,

U bent de baas over uw appartement, dus het is uw goed recht om te beslissen wie u toelaat in uw afwezigheid. Maar ik kan me wel voorstellen dat uw vriend een beetje in zijn wiek is geschoten. Uw vriend logeert heel frequent bij u, omdat uw huis dichter bij zijn werk is. Het zou hem veel reistijd besparen, wanneer u hem twee weken in uw huis laat zitten, terwijl u weg bent. Waarom gunt u hem dat niet? Voor een willekeurige kennis zou zoiets niet aan de orde zijn, maar voor een geliefde toch wel? U schrijft dat u liever terugkomt in een schoon huis. Blijkbaar verwacht u dat hij er een troep van maakt. Dan kunt u toch een voorwaarde stellen en hem op het hart binden om ervoor te zorgen dat alles aan kant is, wanneer u weer terugkomt? Geliefden die elkaar vertrouwen doen elkaar graag een plezier en houden rekening met elkaars belangen. Uw vriend is niet blij is dat u uw vissen liever aan de conciërge overlaat dan aan hem. Hij concludeert dat u hem niet genoeg vertrouwt en dat de relatie minder solide is dan hij dacht. Dat u en uw vriend niet op dezelfde manier tegen de relatie aankijken valt u niet te verwijten, maar zijn teleurstelling is begrijpelijk. Hij meende dat hij binnen zat, maar hij staat buiten.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. George schrijft

    Niet zo vreemd dat uw vriend verbaasd reageert. De boodschap is eigenlijk “ik heb liever een opgeruimd huis dan dat ik jou een gunst doe, onze relatie is daar niet waardevol genoeg voor.” Ik zou hem in dit geval gewoon laten logeren. Als het na afloop een rotzooi is kunt u hem er altijd nog op aanspreken? “Mi casa es su casa” zeggen ze in Spanje :-)Sommige HTML is toegestaan