Spring naar inhoud


Een onbescheiden verzoek

Beste Beatrijs,

Onlangs is onze dochter met haar man en kinderen verhuisd naar een plaats bij ons in de buurt. Van haar schoonouders die in Frankrijk wonen kregen wij een mailtje met het als voorstel geformuleerde verzoek om tijdens onze vakantie komend jaar in ons appartement te trekken. Ze voegden eraan toe dat wij ook gerust van hun huis in Frankrijk gebruik mochten maken, wanneer zij weg waren.

Wij hebben hier eerlijk gezegd geen zin in. We laten liever geen andere mensen toe in ons huis, als we weg zijn. Ook hebben we er geen behoefte aan om in hun huis te verblijven. Het huis van hun zoon en onze dochter is groot genoeg voor logés. Ons huis is niet eens echt nodig, al begrijpen we wel dat een eigen appartement aantrekkelijker is. Hoe kunnen we weigeren zonder onaardig te zijn?

Huis uitlenen

Beste Huis uitlenen,

Dit stel heeft het niet erg elegant aangepakt. Het gaat tamelijk ver om rechtstreeks aan iemand voor te stellen om zijn huis te gebruiken. Dat hadden ze beter kunnen sonderen via de kinderen: moeder vraagt aan zoon of de ouders van zijn vrouw eventueel bereid zouden zijn om… Daarna had uw dochter dit verzoek aan u kunnen voorleggen, waarna u het had afgewezen en de ouders dit via hun zoon hadden vernomen. Dat is allemaal wat indirecter en daardoor minder pijnlijk.

Nu hebben zij het zelf aan u gevraagd en ontkomt u niet aan een rechtstreeks antwoord. Dat iemand u om een gunst vraagt betekent niet dat u die gunst ook moet verlenen. Schrijf een vriendelijk en verontschuldigend mailtje dat het u bijzonder spijt, maar dat u niet bij de mensen hoort die graag hun huis uitlenen en dat u zelf trouwens ook nooit de behoefte hebt om in andermans huis te bivakkeren. Zet er veel excuses bij en hoop er het beste van.

Artikelen in Schoonfamilie.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan