Spring naar inhoud


In het krijt staan

Beste Beatrijs,

Sinds een half jaar heb ik een heel goede relatie met een leuke jongen. We hebben het bijzonder gezellig en ik zie zeker een fijne toekomst voor ons samen. Toch is er één ding waar ik me wat ongemakkelijk onder voel. Mijn familie is niet armlastig, maar als studente met weinig geld moet ik wel op mijn uitgaven letten. Mijn vriend komt uit een rijker milieu, heeft in een aantal opzichten een dure smaak en de middelen om daaraan soms tegemoet te komen. Zo gaf hij mij voor mijn verjaardag een prachtig sieraad ter waarde van € 300. Hij blaast wel vaker stevig in de bus en als ik zeg dat ik me bezwaard voel omdat ik zoiets niet terug kan doen, zegt hij dat hij het graag aan mij besteedt. Dat vind ik heel lief, toch knaagt er iets dat ik steeds verder bij hem in het krijt kom te staan.

Is dit gevoel terecht en zou ik er bij mijn vriend op moeten blijven aandringen om minder dure cadeautjes te geven? Of is dit vooral heel lief en romantisch van zijn kant? Het is ook zowat om over mooie sieraden te klagen…

Te dure cadeaus

Beste Te dure cadeaus,

Uw vriend beschikt over meer financiële middelen dan u en geeft u duurdere cadeaus dan omgekeerd, waardoor u zich in de schuld voelt komen te staan. Tja, ik kan me er wel iets bij uw ongemak voorstellen, maar er is niet echt iets aan te doen. U hebt uw bezwaren al eens naar voren gebracht, maar uw vriend wuifde ze weg, omdat hij het leuk vindt om dat geld aan u te besteden. U hebt een goede relatie met volop toekomstperspectief, ik raad u aan om uw schuldgevoelens te minimaliseren. Als in een relatie de een rijk is en de ander arm, is er bijna altijd sprake van de een of andere vorm van financiële overheveling. Dat is onvermijdelijk. Nu bent u nog student, maar over een paar jaar krijgt u zelf wellicht meer financiële armslag en zal de relatie qua geld meer in evenwicht zijn. Tegen die tijd kunt u op uw beurt een keer uitpakken met een fors cadeau.

Niet alles hoeft met gelijke munt te worden terugbetaald. Als u moeite doet om uw vriend te verrassen met bijvoorbeeld een zelfgebakken appeltaart is dat ook een waardevol gebaar. Zie het als een teken van liefde om de generositeit van uw vriend gracieus in ontvangst te nemen. Als hij over veel geld beschikt, kost een duur cadeau hem ook niet zo veel. Hij vindt het leuk om te geven, voor hem is het kennelijk niet een rib uit zijn lijf, u kunt er onbekommerd blij mee zijn.

Artikelen in Cadeaus, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan