Spring naar inhoud


Te veel kinderen, te veel cadeaus

Beste Beatrijs,

Een goede vriendin van mij heeft mij altijd uitgenodigd voor de verjaardagen van haarzelf, haar man en hun twee kinderen. Zij is ruim een jaar geleden gescheiden. Sinds enige tijd heeft zij een nieuwe relatie en deze man heeft ook twee kinderen. Tegenwoordig vieren ze de verjaardagen met z’n zessen en word ik ook uitgenodigd voor de feestjes van de ‘nieuwe’ kinderen. Ik was gewend de kinderen van mijn vriendin met behoorlijke cadeaus te bedelen. Hoewel het niet wenselijk is om kinderen apart te behandelen heb ik er toch moeite mee om nu ineens aan vier kinderen grote cadeaus te geven. Zo lopen de kosten voor mij nogal op. Het gaat om redelijk jonge kinderen van tussen de zes en tien jaar. Kan ik kleinere cadeaus geven? Of geld, zodat ze zelf iets kunnen kopen? Het geven van cadeaus afschaffen? Graag zou ik van u horen wat u aanraadt voor de kindercadeaus in een samengesteld gezin.

Cadeaudruk

Beste Cadeaudruk,

Volwassenen hoeven niet voortdurend allerlei kinderfeestjes af te lopen.

Nee, u hoeft de import-kinderen niet dezelfde dure cadeaus te geven als de kinderen die u al hun hele leven kent. Sterker nog, u hoeft hun verjaardagen helemaal niet te bezoeken. Volwassenen hoeven niet voortdurend allerlei kinderfeestjes af te lopen, zeker niet van kinderen met wie ze geen duidelijke band hebben. U kunt voorlopig volstaan met het bezoeken van feestjes van de gezinsleden die u daadwerkelijk kent: uw vriendin, haar twee kinderen, eventueel haar nieuwe vriend. Dat lijkt me voldoende investering in de vriendschap. Als uw vriendin u uitnodigt voor de verjaardag van een stiefkind, dan zegt u beleefd af voor de gelegenheid, omdat u andere dingen te doen hebt. Als u er niet heen gaat, hoeft u ook geen cadeaus te geven.

Artikelen in Cadeaus, Stieffamilie, Verjaardag.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan