Spring naar inhoud


Saaie foto’s

Beste Beatrijs,

Ik heb aardige buren, bij wie ik regelmatig over de vloer kom. We kennen elkaars in en outs en hebben aardig contact. Een ding stoort mij behoorlijk. Ze doen veel met sociale media en als ik daar ben, worden mij vaak foto’s en berichten voorgeschoteld op hun smart phones, die mij geen bal interesseren. Soms zou ik wat ze me laten zien gewoon van me af willen schuiven en zeggen: ‘Jongens, ik vind er niets aan, ik ken die mensen niet eens’. Dit zou het contact onmiddellijk verstoren en daar vind ik hen toch te aardig voor. Weet u een elegante oplossing?

Verplicht meekijken

Beste Verplicht meekijken,

De buren laten u dingen zien waar u geen belangstelling voor hebt. Tja, het is niet heel anders dan vroeger, toen mensen hele stapels vakantiefoto’s lieten zien. Of erger nog: de kamer verduisterden voor een urenlange diavoorstelling. Een manier om er snel van af te komen is vragen of u het apparaat (telefoontje, I-pad of laptop) zelf mag vasthouden, omdat u het dan beter kunt zien. Hebt u het eenmaal in eigen hand, kunt u zelf uw tempo bepalen, en niemand kan u ervan weerhouden om de geboden informatie zo snel te scannen, door te bladeren door te spoelen dat u helemaal geen tijd hebt om het in u op te nemen. U kijkt er alleen voor de vorm naar, u zegt ‘leuk, hoor’ en u snijdt een ander gespreksonderwerp aan.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jaap schrijft

    Vreemd toch dat u met vooronderstellingen loopt over ‘verstoorde contacten’ als u het niet eens probeert om uw desinteresse bespreekbaar te maken. Ik heb dezelfde desinteresse en ik spreek die gewoon uit tegen buren en vrienden die hun sociale media niet in eigen hand hebben.. Nog nooit verstoorde verhoudingen gehad. Als een aardig contact dat niet kan hebben dan maakt u dat gegeven zo ook gelijk bespreekbaar.Sommige HTML is toegestaan