Spring naar inhoud


Miezerig cadeau

Beste Beatrijs,

Afgelopen week vierde ik mijn 58ste verjaardag met een klein huiskamerfeestje. Van een (goedverdienende) vriendin kreeg ik een boekenbon van €7,50. Leuk dat ze een cadeautje meebracht, maar eigenlijk had ik het liever niet gekregen, omdat ik het een beschamend laag bedrag vind. Ik besteed zelfs aan de zoon van twaalf van een goede vriendin al minimaal vijftien euro. Hoe kan ik duidelijk maken dat zoiets echt niet kan?

Magere boekenbon

Beste Magere boekenbon,

Een boekenbon van €7,50 is inderdaad niet veel soeps. Daar kunt u nog niet eens een of andere goedkope herdruk voor krijgen zonder er zelf geld bij te passen. Maar de niet zo gulle geefster duidelijk maken dat zij tekortschoot kan niet. Er ligt nu eenmaal een strikt verbod op het bekritiseren van gegeven paarden. Die fout is nog groter dan het geven van een te goedkoop cadeau. Dus tanden op elkaar en slikken maar.

Artikelen in Cadeaus.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Dicky schrijft

  Sorry hoor wat ik nu zeg, maar als ik iedereen zo’n groot bedrag van €15 moet geven, ben ik de korste keren failliet. Ik krijg van vriendinnen en vrienden ook een cadeautje van €7,50 en zelf geef ik ook per man ook €7,50. een bruiloft of een uitnodiging voor een diner is anders. Maar een gewoon verjaardagsfeestje vind ik €7,50 netjes en niks te weinig. Zelf hou ik er al helemaal niet van om grote cadeaus te krijgen.

 2. Joop (66) schrijft

  Sorry Dicky,
  Als je € 15 een groot bedrag vindt voor een cadeau dan heb je de term ‘goedverdienend’ effe gemist (of ben je van ’t vrekken collectief) TIk vind € 20 á 25 voor een boekenbon minimaal wenselijk. Intussen is al dat uitwisselen van geld-ter-consumptie natuurlijk een dooddoenertje en ook een doodlopende weg. Beter ’terug’ naar iets persoonlijks/op de persoon. (Dus beter een fles wijn van € 6,95, bij voorkeur met dichterlijke aanbeveling waaruit blijkt dat die bij de smaak van de feestvierder past, dan een cadeaubon van € veel. Niet meedoen aan rondpompen of persoonlijk de blits maken, maar: even met aandacht a.u.b.

 3. Dana schrijft

  Het enige dat ik beschamend vind is het veroordelen van een vriend of vriendin op basis van wat hij of zij cadeau geeft. Een verjaardag gaat om het samen vieren van een nieuw jaar, niet om het cashen van presentjes.
  Wat u normaal gesproken geeft is uw zaak, wat iemand anders doet is haar zaak, los van de grootte van iemands portemonnee of hoe goed iemand verdient. Het is niet waar het om gaat in vriendschap. Waar het wel om gaat in vriendschap is elkaar waarderen zoals de ander is, en daar vind ik dat het bij de briefschrijfter in dit geval wel een beetje aan schort..Sommige HTML is toegestaan