Spring naar inhoud


Boekenbon met opdracht

Beste Beatrijs,

Een van mijn schoonzussen is nogal zuinig ingesteld, zeg maar gerust krenterig. Laatst kreeg ik van haar een boekenbon van 7,50 euro voor mijn verjaardag, met een briefje erbij met een boektitel. Dat vond ze zo’n mooi boek – dat moest ik beslist aanschaffen. In de boekhandel bleek het bewuste boek ruim 20 euro te kosten. De flaptekst trok me ook niet direct aan. Ik weet echter zeker dat mijn schoonzus bij de volgende gelegenheid gaat vragen wat ik van het boek vond. Ben ik nu verplicht om van haar boekenbon met bijbetaling dit boek aan te schaffen? Of kan ik de boekenbon gebruiken voor een boek naar eigen keuze? En wat zeg ik in dat laatste geval tegen mijn schoonzus? Eerlijk de waarheid of toch een beleefde smoes?

Boekenbon met opdracht

Beste Boekenbon met opdracht,

Een geldcadeau mag niet geoormerkt zijn, behalve als de ontvanger eerder heeft gezegd dat hij ergens voor aan het sparen is. Stel dat een tiener spaart voor een scooter, dan kan z’n oma zeggen: hier is je verjaardagscadeau, 25 euro voor je scooter. Maar wat u beschrijft is van een geheel andere orde. Natuurlijk bent u niet verplicht om met uw eigen geld een boek aan te schaffen waar u niet benieuwd naar bent, alleen omdat uw schoonzuster een miezerige aanbetaling heeft gedaan. Het idee van een boekenbon is nu net dat ontvanger hem naar eigen inzicht kan besteden. Als uw schoonzuster vraagt wat u van ‘haar’ boek vond, kunt u enthousiast vertellen over wat u wel hebt gekocht en gelezen. Inderdaad: iets anders dan haar suggestie, maar ook een mooie leeservaring.

Artikelen in Cadeaus, Schoonfamilie, Verjaardag.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan