Spring naar inhoud


Buren hebben last van klussen

Beste Beatrijs,

Ik heb niet zo’n goed contact met de buren, en nu is het volgende aan de hand. Omdat ik doordeweeks hard aan het werk ben, moet mijn kluswerk in huis in het weekend plaatsvinden. Ik moest een muurtje uithakken en daar was ik zaterdag nog niet helemaal mee klaar, dus ik heb dat op zondag na 13.00 uur afgemaakt. Toen kwamen mijn buren aan de deur om te zeggen dat zij er niet van gediend van waren en dat het overlast is en dat dat nooit mag en zeker niet op zondag. Wat moet ik nu doen?

Weekendklusser

Beste Weekendklusser,

Uw verhouding met de buren laat te wensen over, dus u moet extra zorgvuldigheid betrachten. U had uw buren van tevoren moet inlichten over wat er stond te gebeuren. U had naar ze toe moeten gaan en vertellen wat u van plan bent, dat het lawaai met zich mee brengt, en hoe lang het zal duren. Als mensen weten dat er een dag met hak- en sloopwerk aankomt, dan kunnen zij zich daar geestelijk op voorbereiden. Maar als ze door zoiets worden overvallen en de dag daarna weer, worden ze natuurlijk boos.

Nu het kwaad reeds geschied is, moet u alsnog naar ze toegaan, u uitgebreid verontschuldigen, eventueel een flesje wijn of doos chocola meenemen als pleister op de wonde. En beloof hen dat u voortaan alle vormen van overlast van tevoren zult aankondigen. Leg uit dat u van de weekends afhankelijk bent, en dat u de klus zo snel mogelijk probeert te klaren. De zondagkwestie zal dan waarschijnlijk wel opklaren.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan