Spring naar inhoud


Roddelende collega’s

Beste Beatrijs,

Sinds kort werk ik (vrouw) als onderzoeker aan de universiteit. Mijn collega’s werken al langer aan hun proefschriften. Sommige van hen vind ik erg cynisch: ze hebben geen plezier in hun werk en ventileren dit ongenoegen tijdens gezamenlijke lunches. Ook wordt er dan uitgebreid geroddeld. Ik ben die lunches gaan ontwijken, ook omdat ze meestal plaatsvinden op een ogenblik waarop ik toch geen honger heb. Ik hoorde vandaag van een collega dat er in mijn afwezigheid grappen over mij gemaakt werden. Wat moet ik hier nu mee? Tegen heug en meug bij deze figuren aansluiten of rustig doorgaan met ontwijken en negeren?

Roddelmikpunt

Beste Roddelmikpunt,

Er wordt in alle werkkringen en in alle sociale netwerken geroddeld. Zoals de honden blaffen en de kikkers kwaken, roddelen de mensen. Gemeenschappelijke bekenden zijn nu eenmaal een interessanter gespreksonderwerp dan het weer of de politiek en het is altijd nuttig om te weten hoe her en der de wind waait. Wees ervan verzekerd dat iedereen om u heen, uzelf niet uitgesloten, op enig moment over de tong gaat. Dat geeft niet, het hoort erbij. Roddel bestaat trouwens voornamelijk uit meningen over personen en commentaar op gedrag en veel minder uit geheime onthullingen. Grappen mogen ook gemaakt worden. Maakt u zich geen zorgen, het kan geen kwaad. Het heeft geen zin om erbij te gaan zitten om gepraat over uzelf te voorkomen. Lunch op tijdstippen dat het u uitkomt met collega’s die u wél aardig vindt en bespreek met enige luchtigheid de eigenaardigheden van de niet-aanwezigen.

Artikelen in Collega's, Taalgebruik.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan