Spring naar inhoud


Partner niet uitgenodigd

Beste Beatrijs,

Ik ben als getuige gevraagd voor het huwelijk van een bevriend stel. Ze trouwen redelijk sober op een gratis dag in het gemeentehuis, waar ongeveer tien mensen bij mogen zijn. Het bruidspaar had er een stuk of twintig uitgenodigd, te veel dus, en nu hebben ze allerlei gasten medegedeeld dat ze niet mee naar binnen mogen en dat ze in de wachtruimte moeten wachten. Mijn vriend is ook afgebeld. Het is dat ik getuige ben, maar anders zou ik ook niet gaan! Hij heeft al gezegd dat hij daar niet gaat zitten wachten en thuis blijft tot ze aan de rest van het programma van de dag gaan beginnen. In mijn ogen is het echt ongepast dat de partner van de getuige (ook een goede vriend van het stel) niet is uitgenodigd. Klopt dat?

Afgebeld voor huwelijk

Beste Afgebeld voor huwelijk,

Het gaat hier over een gratis huwelijk zonder enig ceremonieel, waar slechts een beperkt aantal gasten bij aanwezig kan zijn. Vaak is er bij een gratis huwelijk helemaal niemand in de trouwzaal aanwezig behalve het bruidspaar en de getuigen. Uw vriend hoeft zich niet gepikeerd te voelen, want de plechtigheid stelt niets voor, en er is geen ruimte voor gasten. Het bruidspaar dat allerlei eerder geïnviteerden weer moest afbellen is niet verplicht om de vriend van de getuige voorrang te verlenen boven de eigen ouders en broers of zussen.

Anderzijds hoeft uw vriend natuurlijk niet op te komen draven om in een wachtkamer te gaan zitten. Dat slaat ook nergens op. Hij kan gewoon thuisblijven en zich op de afgesproken tijd vervoegen bij de lunch of het koffie drinken of waar het volgende onderdeel van de dag dan ook uit bestaat.

Artikelen in Bruiloft, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan