Spring naar inhoud


Nieuwe partner insluiten?

Beste Beatrijs,

Over een half jaar gaan mijn vriend en ik trouwen. De dag zelf willen we doorbrengen met een kleine groep directe familie, ’s avonds komt er een feest voor alle familie en vrienden. We lopen echter tegen een obstakel aan. De vader van mijn vriend is op een zeer vervelende manier bij zijn vrouw weggegaan. De scheidingsprocedure heeft vier jaar geduurd en is pas onlangs afgerond. De nieuwe vriendin van mijn schoonvader wordt door mijn schoonmoeder en haar familie als boosdoener gezien. Ook mijn vriend heeft veel moeite met haar. De kwestie ligt zo gevoelig binnen de familie dat we haar eigenlijk liever niet als daggast willen ontvangen. Maar zij is natuurlijk wel de nieuwe partner van mijn vriends vader. Kunnen wij besluiten om haar alleen voor ’s avonds uit te nodigen of is dat not done?

Nieuwe vriendin op huwelijk

Beste Nieuwe vriendin op huwelijk,

Uw vriend moet deze kwestie van tevoren bespreken met zijn vader. Op het eerste gezicht heeft de nieuwe vriendin van zijn vader weinig te zoeken bij dat huwelijk, zeker niet bij het naaste-familiegedeelte overdag. Als zij door de helft van de aanwezigen inclusief de bruidegom met wantrouwen en tegenzin tegemoet wordt getreden geeft dat een flinke domper op de feestvreugde. Er is net een slepende, rottige echtscheiding achter de rug. De trouwdag van zoon lijkt niet het aangewezen moment voor vader om nieuwe vriendin te introduceren bij zijn ex en de familie. Nodeloos pijnlijk en niemand wordt daar opgewekt van. Het is al moeilijk genoeg voor de moeder en de vader van de bruidegom om de rol van exen die elkaars bloed kunnen drinken te weerstaan. Die twee zullen alle zeilen moeten bijzetten om met een beetje welwillende beleefdheid over en weer zonder kleerscheuren die dag door te komen. Aanwezigheid van nieuwe vriendin lijkt te veel gevraagd in dit even fragiele als potentieel explosieve mengsel. Nog afgezien van de vraag of nieuwe vriendin zelf wel zit te springen om een hele dag bruiloftsplezier bij een familie die haar als huwelijksvernietiger beschouwt.

Als zij maar een klein beetje gezond verstand en bescheidenheid heeft, blijft ze daar uit eigen beweging weg. Met een uitnodiging voor het avondfeest wordt de status van nieuwe vriendin erkend, maar zelfs daarbij kan zij beter wegblijven. Het is moeilijk te zien hoe en met wie vaders nieuwe partner plezier zou kunnen hebben op dit feest. Er moet meer tijd overheen gaan, voordat zij een plaatsje in de familie kan verwerven, en uw huwelijk is niet de goede gelegenheid om de wateren te testen.

Artikelen in Bruiloft, Exen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan