Spring naar inhoud


Collega kletst maar door

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 57 en werk op een afdeling met tien collega’s, vooral vrouwen, jong en oud. Er is een collega van een jaar of 25 die de hele dag door kwebbelt en ratelt over de bouw van haar nieuwe huis, haar vriend, de toekomstige buren, het pasgeboren nichtje, haar zieke vader, het feest van haar broer, de tenniscompetitie, weekendjes stappen, de vakanties enzovoort. Mijn naaste collega’s van ongeveer dezelfde leeftijd als ik hebben hetzelfde probleem met haar. Verder is ze overigens erg aardig en behulpzaam voor de ouderen met computerproblemen. Daarom is het moeilijk haar hier krachtig op aan te spreken. Na een dag met haar ben ik uitgeput en heb ik zelfs geen zin meer om met mijn man te kletsen!

Hoe zetten we haar uit?

Beste Hoe zetten we haar uit,

Een collega die niet in staat is haar mond te houden lijkt me voor iedereen die daar werkt een probleem, niet alleen voor de ouderen. Als hints niet helpen, moet u resoluter optreden, maar nog steeds op een vriendelijke manier. U zegt: ‘Heel interessant allemaal, maar ik moet nu echt aan het werk’ of: ‘Sorry dat ik je afkap, maar ik moet nu echt aan het werk’ of ‘Sorry, geen tijd om te luisteren, want ik moet nu echt aan het werk’ of: ‘Zullen we daar in de lunchpauze over doorpraten, ik heb het nu te druk’. Desnoods: ‘Kun je misschien even stil zijn, want ik kan me niet op mijn werk concentreren’. Enfin, dit soort zinnetjes dus. Als het allemaal niet helpt, moet u een koptelefoon opzetten met daarop een muziekje of stiltegeluiden uit de natuur.

Artikelen in Collega's.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan