Spring naar inhoud


Lawaai in het logeerbed

Beste Beatrijs,

Een bevriend stel van ons is een tijdje geleden naar een ander deel van het land verhuisd. Zij hebben hier nog veel contacten en komen regelmatig naar feestjes en etentjes binnen de vriendenkring. Omdat wij ruimte genoeg hebben, hebben we aangeboden dat ze dan bij ons kunnen overnachten. Ze logeren een tot twee keer in de maand bij ons. In eerste instantie reuze gezellig. Mijn vriendin en haar man voelen zich hier kennelijk thuis, want ze voelen zich absoluut niet geremd om in ons logeerbed luidruchtig de liefde te bedrijven. Ik heb gehint dat het huis nogal gehorig is, en dat ik nogal licht slaap. Maar het is steeds raak als ze hier logeren. Mijn man slaapt als een blok en merkt nooit wat. Is het onfatsoenlijk om je gasten te verzoeken om het wat rustiger aan te doen?

Ze geven ’m van jetje

Beste Ze geven ’m van jetje,

Een tot twee keer per maand logerende vrienden over de vloer is een hoge frequentie. Dat is op zichzelf al een flinke inbreuk in uw persoonlijke leven. Je moet toch elke keer weer klaar staan met ontbijtjes en gezellige conversatie. En dan mag u ook nog meegenieten van hun bloeiende seksleven!

Ik denk dat uw logeeraanbod te ruimhartig was. Zo vaak uw huis openstellen voor vrienden wordt snel een last, of er nu wel of niet aan seks wordt gedaan. Het moet wel om heel goede vrienden gaan. Anders doet u toch niet zo’n aanbod? Welaan, als het zulke goede vrienden zijn, hoeft u geen blad voor de mond te nemen. Neem uw vriendin apart en vertel haar dat het logeren u zwaar valt, omdat er veel vaker een beroep op u wordt gedaan dan waar u op gerekend had en omdat u getuige bent van hun seks. Elke keer. Geef toe dat u hier slecht tegen kunt. Bezweer haar dat u geen spelbreker wil zijn en dat u hun geen strobreed in de weg wil leggen met hun fysieke betrekkingen, maar dat u er niet meer naar wil luisteren. Stel als oplossing voor om de logeerfrequentie terug te brengen tot een à twee keer per jaar.

Artikelen in Visite, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Alice schrijft

    Hoewel het advies best goed is, vind ik het toch altijd knap hoe u er nog meer adviezen in kan stoppen waar de briefschrijfster niet eens om heeft gevraagd. Misschien is het voor deze mensen helemaal geen probleem om de vrienden zo vaak over de vloer te krijgen, laat ze dat gewoon voor nu lekker zelf uitzoeken.Sommige HTML is toegestaan