Spring naar inhoud


Partner al dan niet welkom

Beste Beatrijs,

Mijn neef (zoon van mijn zus) gaat trouwen. Nu staan op de envelop de namen van mijn man en mij en onze twee volwassen kinderen, van wie de oudste niet meer thuis woont. De jongste heeft al bijna drie jaar een relatie. Mijn neef heeft deze persoon één keer ontmoet. Moet ik nu concluderen dat de vriend van mijn thuiswonende dochter niet is uitgenodigd? Kan ik hierover contact opnemen met mijn neef? Twee jaar geleden ontving ik een digitale vooraankondiging van hun huwelijk. Door corona is dit al twee keer uitgesteld. Ik ging er eigenlijk vanuit dat alleen mijn man en ik uitgenodigd zouden worden. Wel heel leuk dat onze kinderen (nog nooit een bruiloft meegemaakt) óók uitgenodigd zijn. Alleen ben ik bang dat er tweespalt ontstaat, nu de vriend van mijn jongste niet uitgenodigd is.

Neef gaat trouwen

Beste Neef gaat trouwen,

Bel uw zus, de moeder van de bruidegom, op en vraag of de vriend van uw jongste ook mag komen. In het algemeen mogen genodigden hun partner meebrengen naar een bruiloft, maar het kan zijn dat het bruidspaar een maximum hanteert voor het aantal gasten vanwege corona of om financiële redenen. Vraag aan de moeder van uw neef hoe het zit, en als blijkt dat de vriend van uw dochter inderdaad niet is uitgenodigd, word daar dan niet boos over. Het is al bijzonder dat nichten en neven van het bruidspaar welkom zijn – op veel bruiloften komen die helemaal niet in aanmerking voor een uitnodiging. Als het om veel nichten en neven gaat, loopt het aantal bruiloftsgasten te sterk op, als al hun partners ook mee komen.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Muriel schrijft

  Wat een gedoe!
  Waarom zou u zich als moeder hier druk om maken of mee bemoeien? Als uw thuiswonende dochter al zo’n volwassen relatie heeft en enige band met haar neef, kan ze dan zelf niet even peilen bij haar neef? En wat heeft de moeder in de pap te brokkelen als het gaat om de gasten op het huwelijk van haar zoon? En wil vriendlief wel mee? Zijn dit werkelijk situaties waar u tweespalt door vreest? Ik hoop dat de relaties niet zo fragiel zijn dat de werkelijk vervelend uitpakt.

 2. Margreeth schrijft

  Waarom zou je als ‘relatie’ meegaan naar de bruiloft van een onbekende neef van je vriendin. Je moet er maar zin in hebben.

 3. Wil schrijft

  Waarom moet de moeder van de uitgenodigde de moeder van de bruidegom hierover benaderen? De dochter heeft een vraag dus die ze gewoon rechtstreeks aan de neef kan stellen. Tegenwoordig kan dat zelfs via een sms’je. Al dit moeilijke gedoe is niet bevorderlijk voor de duidelijkheid en kan zelfs tot allerlei miscommunicatie leiden. Dochter schijnt volwassen genoeg te zijn om een relatie te hebben, dan kan zo ook zelf wel contact opnemen met de bruidegom.Sommige HTML is toegestaan