Spring naar inhoud


Als de partner niet welkom is

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 44 en heb sinds negen jaar een latrelatie. Ik ben heel blij met mijn latvriend en ook de kinderen vinden hem aardig. Over een paar jaar, als zijn en mijn kinderen het huis uit zijn, willen we samenwonen. Mijn jongere broer vindt hem geen goede man voor mij en heeft kwaadgesproken over hem tegen andere familieleden. Ik heb hem daarop aangesproken en het contact daarna op een laag pitje gezet. Mijn vriend wil niet meer met hem omgaan. Als er een feestje is bij mijn moeder komen zij elkaar wel tegen en dat gaat redelijk goed. Afstandelijk maar geen naar gedoe. Mijn broer is een paar weken geleden getrouwd en de uitnodiging was alleen voor mij en mijn kinderen. Ik was hierover verdrietig, beledigd en boos tegelijk. Ik wilde er eigenlijk niet heen, maar ben toch gegaan om mijn moeder niet verdrietig te maken. Het was voor mij geen leuke dag. Mijn vriend zou toch niet meegekomen zijn en dat wist mijn broer best. Het had het bruidspaar gesierd gewoon zijn naam op de uitnodiging te zetten of eis ik te veel?

Mijn vriend mocht niet mee

Beste Mijn vriend mocht niet mee,

Ja, dat was een heel onsympathiek gebaar van uw broer. Hij had het smeulende familieconflict kunnen bezweren door pro forma uw vriend uit te nodigen voor zijn huwelijk. Dit had makkelijk gekund, zeker als hij wist dat hij toch niet wilde komen. In plaats van uw vriend in principe welkom te heten heeft uw broer ervoor gekozen hem uit te sluiten. Hiermee heeft hij de vijandschap geaccordeerd en officieel gemaakt, alsof hij op een alleszins redelijke vergunningsaanvraag het stempel ‘Afgewezen’ heeft gezet. Het ongenoegen tussen u en uw broer is hierdoor geëscaleerd en dat zal voorlopig niet meer goed komen. Als uw broer zich ruimhartiger had opgesteld en met zijn hand over zijn hart had gestreken (zo van: nu ja, ik mag die man niet, maar hij hoort bij mijn zus en dus bij de familie), was er op termijn een kansje op verzoening geweest. Nu is die kans verkeken. Niets aan te doen, vrees ik. Uw broer heeft zich erg onbuigzaam betoond. Het kan jaren duren, voordat de verhoudingen geharmoniseerd kunnen worden en misschien komt dat er wel nooit meer van.

Artikelen in Broers en zussen, Bruiloft.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. CH schrijft

    Wat een militante broer! Waak ervoor dat hij niet tussen u en uw partner in komt te staan want daar is hij duidelijk op uit. Blijf uw partner steunen en uw grenzen duidelijk aangeven. Ook als uw moeder er verdrietig van wordt. Uw broer mag dan familie zijn, familie heeft nooit het recht om zó akelig te doen.Sommige HTML is toegestaan