Spring naar inhoud


Te veel logeergasten

Beste Beatrijs,

Ik woon met een student anti-kraak in een leegstaand kantoorpand. Ik ben een man van in de dertig, heb inmiddels een drukke baan en moet vroeg op. Mijn huisgenoot en ik botsen op het punt van logees (buitenlandse vrienden en couchsurfers). Ik nodig maar een persoon tegelijk uit, een enkele keer een stel, terwijl mijn huisgenoot grotere gezelschappen toelaat. Wegens door mij ervaren overlast zou ik het aantal logeergasten willen beperken tot maximaal twee, maar mijn huisgenoot vindt dat onzin. Hij wil zoveel gasten kunnen uitnodigen als hij wil. Op dit moment is er een logé die zo’n anderhalve maand bij ons zal verblijven en die nu ook zelf gasten begint uit te nodigen. Ik vrees een lawine-effect. Ik heb hier al een stevig gesprek over gehad met mijn huisgenoot, maar we kunnen het niet eens worden over de norm bij het uitnodigen van logees. Ben ik een zeikerd of is mijn huisgenoot te losbollig?

Zoete inval

Beste Zoete inval,

Dit is een kwestie van persoonlijke voorkeur en niet van een algemeen geldende norm. Mensen die woonruimte delen moeten ongeveer dezelfde ideeën hebben over het beleid ten aanzien van gasten en logees. Als de voorkeuren te ver uit elkaar liggen, moet er net zo lang onderhandeld worden tot er een aanvaardbaar compromis is bereikt. Het werkt het beste als beide huisgenoten een beetje water in de wijn doen en elkaar in het midden tegemoet komen. Wanneer de een zijn zin volledig doorzet zonder rekening te houden met voorkeuren van de ander gaat de onderlinge harmonie naar de knoppen. Voor uw probleem met uw huisgenoot verwijs ik u terug naar de onderhandelingstafel. Ik denk overigens dat u als dertigplusser met een drukke baan langzamerhand te oud bent om anti-kraak met een student te wonen. U kunt beter zelfstandige woonruimte zoeken, zodat u baas in uw eigen huis kunt zijn en niet gestoord hoeft te worden door allerlei binnenwaaiende gasten die u niet zelf hebt uitgenodigd. Eigen woonruimte is duurder dan een anti-kraakwoning, maar u krijgt er wel onbetaalbaar veel gemoedsrust voor terug.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Klaartje schrijft

    Het is de moeite waard om even de voorwaarden van het antikraak-bemiddelingsburo te bekijken; waarschijnlijk zitten die aanzienlijk dichter bij de praktijk zoals de briefschrijver die wenst en zelf hanteert, dan bij de zoete inval die zijn huisgenoot prefereert. Sterker nog, waarschijnlijk zijn die grotere gezelschappen, langere logeerduur en logees van logees gewoon tegen de regels, waarvoor ook de huisgenoot heeft getekend.Sommige HTML is toegestaan