Spring naar inhoud


Jij mag komen, maar je vriend niet!

Beste Beatrijs,

Mijn broer gaat trouwen. De hele familie is uitgenodigd, ik kreeg een uitnodiging die alleen aan mij is gericht. Na mijn echtscheiding heb ik al drie jaar een vaste relatie met een Chinese man. Mijn broer heeft hem niet uitgenodigd voor zijn huwelijk. Hij weigert mijn relatie te accepteren, omdat mijn vriend van Chinese afkomst is. Ik heb daarom besloten niet naar de bruiloft van mijn broer te gaan. Mijn broer heeft wel mijn ex-man uitgenodigd. Mijn ex wil erheen gaan met onze dochter. Ik heb er geen probleem mee dat mijn ex-man en broer contact hebben. Maar ik vind het ongepast dat hij nu met onze dochter op deze bruiloft verschijnt, terwijl mijn huidige partner geweigerd wordt. Ik heb er met mijn ex over gesproken, maar hij weigert het serieus te nemen. Mijn moeder vindt dat ik door als enige niet te komen de relatie met mijn broer verpest. Ik zie dat anders. Wat is in deze situatie juist om te doen?

Partner niet welkom

Beste Partner niet welkom,

Het is natuurlijk schandalig om iemand uit te sluiten vanwege zijn etnische afkomst. Dat is pure discriminatie. Het is onbegrijpelijk dat uw broer dit doet en ook onbegrijpelijk dat niemand in de familie hiertegen protesteert. Uw moeder zou tegen uw broer moeten zeggen dat hij op moet houden met die onzin in plaats van u te verwijten dat u de relatie met uw broer verpest. Het is uw broer die de zaak verpest, want het is nogal wiedes dat u niet naar de bruiloft kunt gaan, als uw vaste partner uitdrukkelijk wordt uitgesloten. Misschien kunt u nog eens met uw ex-man praten en de situatie iets scherper aanzetten. Uw ex zal het toch ook wel vreemd vinden dat hij wel welkom is en uw nieuwe partner niet? Uw ex zal toch niets tegen Chinezen hebben? Misschien kan uw ex tegen uw broer zeggen dat hij graag naar de bruiloft komt op voorwaarde dat u samen met uw nieuwe vriend ook welkom bent.

Als uw moeder (of uw ex) niet bereid is om het voor u op te nemen en uw broer tot de orde te roepen (met ander woorden: als iedereen die discriminatie wel best vindt), dan blijft er voor u inderdaad niets anders over dan wegblijven en er met uw vriend een gezellige avond van maken.

Artikelen in Broers en zussen, Bruiloft.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan