Spring naar inhoud


Coronaposters in de feestzaal

Beste Beatrijs,

Volgende maand gaan mijn vriendin en ik trouwen. Tijdens onze voorbereidingen hebben we een keer een drankje genuttigd op onze toekomstige feestlocatie. Het viel ons toen op dat er veel posters hangen met teksten over alternatieve oplossingen voor de corona-epidemie, zoals bijvoorbeeld voldoende water drinken, vitamine D slikken en veel knuffelen. We vinden dat we andersdenkenden moeten respecteren, maar we zijn bang dat de naïeve kijk op corona die dit bedrijf actief uitdraagt negatief uitstraalt op ons als bruidspaar. We vinden het lastig om dit gevoelige onderwerp aan te snijden bij de uitbater, want het zou kort voor de bruiloft tot een conflict kunnen leiden. Kunnen we van de locatie vragen om hun mening over corona niet zichtbaar te laten zijn tijdens ons feest of moeten we dit maar laten zitten?

Bedenkelijke posters

Beste Bedenkelijke posters,

Dit is behoorlijk ongepast. Een feestlocatie is een feestlocatie en heeft niet als taak om ideologisch gekleurde (in dit geval zelfs overheidsbeleid ondermijnende) propaganda aan de muur te hangen. Ga praten met de eigenaar en vraag vriendelijk of de posters verwijderd kunnen worden voor uw feest, omdat u geen zin hebt in coronadiscussies op uw bruiloft. Als de eigenaar hier niet toe bereid is, raad ik u aan om de afspraak af te zeggen en op zoek te gaan naar een neutrale feestlocatie. U betaalt, dus de feestomgeving moet naar uw smaak zijn.

Artikelen in Bruiloft, Corona.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. PeterJKH schrijft

  Ik denk dat het ook uitmaakt wat de aard van die feestlocatie is. Is het in een professionele feestgelegenheid of een hotel, eens met Beatrijs (maar ik kan me niet voorstellen dat daar dergelijke posters aan de muren hangen). Is het een buurthuis of sportkantine die voor een prikje is gehuurd, dan liggen de zaken denk ik anders. Ik heb tenminste in verkiezingstijd wel eens een receptie in een buurthuis meegemaakt waar de verkiezingsposters gewoon nog links en rechts aan de muren hingen, omdat die ruimte overdag werd gebruikt voor verkiezingsbijeenkomsten.

 2. A. Hout schrijft

  Het staat wetenschappelijk vast dat mensen met een tekort aan vitamine D vatbaarder zijn voor Corona. En knuffelen versterkt het immuunsysteem. Dat de overheid dit niet duidelijk maakt, betekent niet dat het onzin is.
  Het advies van overleg is altijd goed.

 3. Joop Bruins schrijft

  Het staat wetenschappelijk nog aanmerkelijk “vaster” dat vaccineren verreweg het doelmatiger is.
  Aanvullende info kan zinnig zijn. Verdoezelende info (voorgeselecteerd met dat doel) valt al gauw onder het “wetenschappelijke” vakgebied Kletsica …Sommige HTML is toegestaan