Spring naar inhoud


Opschepperige familie

Beste Beatrijs,

Ik heb nooit een goede klik gehad met mijn zus en zwager. Ik vond en vind ze opschepperig en materialistisch. Nu ze een tweede hypotheek op hun reeds afgeloste huis hebben genomen, zijn ze druk doende met allerlei verbouwingen, een sauna in de tuin, een nieuwe auto, een camper – het kan niet op. Op zich prima natuurlijk, leven en laten leven. Alles verschijnt breeduit op Facebook, elke bezoekje en elke verjaardag gaat het over hun nieuwste aanwinsten. En vooral wat het allemaal kost! Ik vind het best onbeleefd je zo uit te laten over je spullen, maar weet niet goed hoe dit in te perken.

Imponeergedrag

Beste Imponeergedrag,

Het is natuurlijk niet uw taak om de opschepperij van uw zus en zwager in te dammen. Ze laten het breed hangen en ze willen dit de wereld graag mededelen. Dit is niet erg fijngevoelig, maar ja, zo zitten ze kennelijk in elkaar. Negeer het en trekt u zich er zo min mogelijk van aan. U hoeft hun Facebook niet te volgen, u hoeft zich niet verdiepen in de kosten van wat ze hebben aangeschaft, u hoeft helemaal niets met hen. Als materialisme het enige is wat hen drijft, valt het aan te raden om het contact met deze familie op een laag pitje te houden. Of probeer hen tot andere gespreksonderwerpen te verleiden. Wie weet stellen ze u nog voor verrassingen.

Artikelen in Broers en zussen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Heni schrijft

    Ze zitten gewoon vol van hun ‘veroveringen’. Dat hoeft geen opschepgedrag te zijn, ze doen het wellicht uit enthousiasme en niet om anderen te imponeren. Gewoon blij zijn voor ze en niet vergelijken met uw eigen situatie. Het is maar hoe u het opvat, ga ervan uit dat ze enthousiast zijn en geen negatieve bedoeling hebben met hun uitlatingen. Het zou aardig zijn niet verzuurd te doen, maar blij zijn voor ze en met ze. Zo doe ik dat, geen afgunst en negatieve (bij) gedachten, gewoon blij zijn voor de ander(en).

  2. Leontine schrijft

    Heel veel mensen gebruiken facebook om te laten zien hoe goed het met hen gaat….ook als het eigenlijk helemaal niet goed gaat. Maar het volgen van wie dan ook op facebook is niet verplicht. Als u het moeilijk vindt om dat allemaal aan te zien dan kunt u natuurlijk uw zus en zwager “ontvrienden”. Als u dat vervelend of pijnlijk vindt dan kunt u ook stoppen met ze te volgen, ze krijgen dan geen bericht, maar u blijft verschoond van hun berichten.Sommige HTML is toegestaan