Spring naar inhoud


Opdringerige appjes

Beste Beatrijs,

Enige tijd geleden leerde ik iemand kennen die net als ik van wandelen houdt en we besloten om een keer samen te gaan. We maakten een mooie duinwandeling en het was best gezellig. De dag daarop appte de persoon in kwestie dat het een leuke wandeling was geweest. Later betoonde zij zich geïrriteerd dat ik niet op dat appje had gereageerd. Ze wil sowieso vaker appen, om een band op te bouwen. Ik houd echter niet van appen en gebruik het vooral voor korte, zakelijke berichtjes (hoe laat spreken we af?). Sommige mensen sturen heel veel appjes en menen dan recht te hebben op reactie. Ik word hier onrustig van en voel me onder druk gezet. Hoe onbeleefd is het om niet of pas na een paar dagen op appjes te reageren, vooral als er geen concrete vraag of dringende mededeling in geformuleerd wordt?

Opgejaagd door appjes

Beste Opgejaagd door appjes,

Veel mensen houden zich intensief bezig met WhatsApp. Ze beantwoorden alles binnen tien seconden en vervolgens worden er in luttel tijdsbestek een paar (vaak humoristische) berichtjes heen en weer gestuurd. Het is een vorm van contact onderhouden. Maar er zijn genoeg anderen die dit niet doen en weinig acht slaan op binnen pingende berichtjes. Schep duidelijkheid in uw omgeving over hoe u tegenover app-verkeer staat. U bent niet verplicht om meteen te reageren. Zeg tegen de mensen die klagen dat u niet of te laat reageert dat u zo iemand bent die niet de hele tijd zijn telefoon in de gaten houdt. Er kunnen uren voorbij gaan dat u er niet op let. Zeg ook tegen hen dat u zelden reageert op appjes, tenzij er iets dringends aan de hand is, wat antwoord vereist. Zeg ten slotte dat u zelf eigenlijk alleen maar appjes stuurt voor korte, zakelijke mededelingen en niet als manier om een band op te bouwen. Mensen die u dringend nodig hebben kunnen u beter bellen dan appen, omdat u de telefoon wel opneemt.

Artikelen in Telefoon, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Sylvia schrijft

    Ik ben zelf ook geen fanatieke apper. Ik reageer wel altijd op de appjes. Als het dringend is natuurlijk meteen, maar soms kan het ook best wel even wachten. Op een mededeling zoals bijvoorbeeld genoemd wordt door OpgejaagdDoorAppjes (dat een wandeling leuk is geweest) zou ik heb gereageerd met een smiley. Bijvoorbeeld smiley Duim Omhoog.

Ook besproken op

  1. Whatsapp etiquette: gebruik jij een punt? + 9 regels - Huisvlijt bracht een koppeling aan naar dit artikel on maandag 6 februari 2023 10:28

    […] Zeg ook tegen hen dat u zelden reageert op appjes, tenzij er iets dringends aan de hand is, wat antwoord vereist. Zeg ten slotte dat u zelf eigenlijk alleen maar appjes stuurt voor korte, zakelijke mededelingen en niet als manier om een band op te bouwen. Mensen die u dringend nodig hebben kunnen u beter bellen dan appen, omdat u de telefoon wel opneemt. ‘(Bron: beatrijs.com) […]Sommige HTML is toegestaan