Spring naar inhoud


Ruis in de app-groep

Beste Beatrijs,

Ik zit zowel voor mijn werk als privé in een aantal Whatsapp-groepen. Vaak heel handig behalve dan die regelmatige erupties van nutteloze berichtjes. Als er iemand jarig is, wordt diegene overstelpt met felicitaties, en de andere groepsleden lezen noodgedwongen mee. Ik doe daar niet mee, want ik feliciteer iemand liever persoonlijk. Maar als ik me niet aansluit bij het koor van felicitaties, lijkt het net alsof die persoon mij niet interesseert. Toch maar meedoen?

Overbodige appjes

Beste Overbodige appjes,

De meeste WhatsApp-groepen hebben last van vermenging van zakelijke en persoonlijke berichten. Als iedereen afzonderlijk reageert op één persoon door felicitaties of beterschapswensen rond te zenden, wordt het snel te veel. Bedenk dat er in iedere WhatsApp-groep altijd enkele personen zitten die zelden of nooit reageren op individuen. Dat betekent niet dat zij onverschillig staan tegenover die ene persoon die iets leuks of vervelends meemaakt, maar alleen dat zij geen ruis willen verspreiden en dat ze de app-groep willen beperken tot waar die voor bedoeld is: het uitwisselen van zakelijke informatie. In uw WhatsApp-groepen hoort u bij degenen die spaarzaam van het medium gebruikmaken. Andere groepsleden zullen dat onderhand wel weten en het best vinden. Nu hoeft u alleen nog uzelf ervan te overtuigen dat uw houding prima is en dat u zich nergens schuldig over hoeft te voelen.

Artikelen in Telefoon.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marie schrijft

    Ik ben ook iemand die in groepsappjes geen felicitaties doet. Ik ben daar wel eens op aangesproken, maar mijn reactie is meestal “oh, ik feliciteer iemand altijd liever persoonlijk”. Niemand die daar een weerwoord op heeft en de kous is meteen afgedaan.Sommige HTML is toegestaan