Spring naar inhoud


Botox als cadeau?

Beste Beatrijs,

Voor de verjaardag van mijn dochter heb ik gespaard om haar een mooie ring te geven. Die wens had ze eerder geuit. Toen ik het erover had, bleek dat ze van gedachten was veranderd en nu liever een botox-behandeling wil. Ik schrok hiervan en wil mijn zuur gespaarde geld niet uitgeven aan zoiets. Ik had gezegd dat ze zelf een keuze mocht maken voor een cadeau, maar dat ze met botox zou komen had ik niet verwacht. Onze relatie is wankel, wat nu te doen?

Cadeaudwang

Beste Cadeaudwang,

De relatie met uw dochter is niet heel solide. Dan moet u voorzichtig te werk gaan. Kunt u een gesprek met haar voeren waarin u rustig uitlegt dat u haar het liefst iets van blijvende waarde zou geven? Een cadeau moet vanzelfsprekend naar de smaak van de ontvanger zijn, maar het is voor u als gever niet leuk om iets te moeten geven, waar u niet achter staat. Een mooie ring is over dertig jaar nog mooi, terwijl het effect van een botox-behandeling na een jaar weg is en steeds opnieuw moet gebeuren. Zeg tegen uw dochter dat het u zo fijn lijkt om samen met haar een mooie ring uit te zoeken. Hopelijk keert ze dan weer terug naar haar oorspronkelijke wens.

Artikelen in Cadeaus, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan