Spring naar inhoud


Agenda beheren voor ex

Beste Beatrijs,

Mijn ex-man en ik zijn gescheiden en we hebben twee puberzonen. Onze relatie is nogal moeizaam. Vroeger regelde ik altijd afspraken op school, ziekenhuis enzovoort. Nu eigenlijk nog steeds. Dat vind ik niet erg, maar wat mij wel dwarszit is dat mijn ex nogal eens afspraken vergeet, waardoor ik vrijwel altijd alleen bij besprekingen op school of dokter zit. Hij verwacht van mij dat ik hem een dag van tevoren aan de afspraak herinner. Dat bevalt me niet. Een volwassen man moet toch zelf afspraken in een agenda kunnen zetten en zich daaraan houden?

Geen secretaresse

Beste Geen secretaresse,

Nee, u hoeft uw ex-man niet te helpen herinneren aan afspraken op school of in het ziekenhuis die met uw kinderen te maken hebben. Dat is zijn eigen verantwoordelijkheid. Nu is het bij niet-gescheiden stellen ook vaak zo dat maar een van de ouders naar dat soort afspraken gaat. Bij tien-minuten-gesprekken op school of routineuze afspraken met artsen is de aanwezigheid van één ouder doorgaans genoeg. De ouder die erbij was brengt na afloop de andere ouder op de hoogte. Dat kunt u als gescheiden moeder natuurlijk ook doen. Dus, nee, u hoeft uw man niet extra in te seinen voor een naderende afspraak. Hij kan zijn eigen agenda beheren. Doe het alleen, wanneer het een heel belangrijke afspraak is, waarbij u zelf vindt dat uw ex niet mag ontbreken.

Artikelen in Exen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anne schrijft

    Misschien kunt u een gezamenlijke Google calendar aanmaken/gebruiken voor afspraken die de kinderen betreffen, en daar standaard een reminder voor 1 dag van tevoren in zetten? Dan krijgt hij wel een reminder (en heeft hij geen excuus meer om afspraken te missen) zonder dat u een beetje secretaresse moet zitten spelen – want dát hoeft u inderdaad niet te doen.Sommige HTML is toegestaan