Spring naar inhoud


Cadeau voor arts?

Beste Beatrijs,

Mijn arts gaat in een ander ziekenhuis werken. Ik heb acht jaar bij hem gelopen. Er waren tijden dat ik wekelijks bij hem zat. Echt kennen doe ik hem niet, maar ik wil hem zo ontzettend graag een cadeau geven om hem te bedanken. Ik denk aan een mooie pen van 50 of 60 euro. Iets groters dus, waarmee ik wil uitdrukken dat ik blij ben dat hij mij altijd door slechte periodes gesleept heeft. Kan ik zoiets doen? Mijn gevoel zegt van wel of denkt u dat ik hem daarmee in verlegenheid breng?

Dank u wel dokter!

Beste Dank u wel,

Een cadeau van 50 à 60 euro is te veel voor een arts-patiënt relatie. Die man heeft gewoon z’n werk gedaan. U zou hem daar inderdaad mee in verlegenheid brengen, want het is niet gebruikelijk dat patiënten zulke dure cadeaus geven, en de beroepscode verbiedt het hem deze te accepteren. Doe het dus niet. Spreek uw dank nogmaals mondeling uit of schrijf hem een aardig kaartje, en als u hem met alle geweld een materieel blijk van dankbaarheid wilt geven (wat ik u eigenlijk afraad), houd het dan bij een bosje bloemen van minder dan 10 euro.

Artikelen in Cadeaus, Zakelijke relaties.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. S. schrijft

    Een cadeau mag inderdaad niet aangenomen worden, maar ik kan als arts zeggen dat een brief waarin waardering wordt uitgedrukt jarenlang wordt gekoesterd.Sommige HTML is toegestaan