Spring naar inhoud


Foute lamp cadeau

Beste Beatrijs,

De werkgeefster van mijn man, tevens een goede vriendin van hem, wil ons een lamp cadeau doen omdat wij een nieuw huis hebben. Gezien haar smaak zit ik daar eigenlijk niet op te wachten. Ik bepaal liever zelf wat hier in huis komt te hangen. Ik heb haar dat diplomatiek verteld, maar ze is boos geworden. Vervolgens kreeg ik ook nog ruzie met mijn man, omdat hij vindt dat je een cadeau moet aannemen, of je het nu mooi vindt of niet. Hoe kan ik de situatie nu een beetje opklaren?

Foute lamp

Beste Foute lamp,

Huisraad en volumineuze sierobjecten vallen onder de categorie ‘gevaarlijke cadeaus’. Je weet maar nooit of het in de smaak valt, en het is niet gepast om je eigen esthetica aan anderen op te dringen. De chef van uw man werd boos, toen u haar te verstaan gaf dat u niet om haar lamp zat te springen. Waarschijnlijk bent u niet diplomatiek genoeg geweest in uw afwijzing. U had moeten zeggen: ‘Ontzettend aardig van je dat je ons een lamp wil geven. Zou ik met je mee mogen gaan naar de winkel om hem uit te zoeken? We hebben net nieuwe gordijnen en het zou jammer zijn je cadeau niet in het interieur past.’ Dan had ze vast begripvol gereageerd.

Als het ging om een oude lamp die ze nog ergens op zolder had liggen (een afleggertje), waarvan zij dacht dat u hem kon gebruiken, dan had u vriendelijk kunnen zeggen dat u al voorzien was. Of u had u hem wél kunnen aannemen en – indien niet naar uw smaak – op uw eigen zolder kunnen wegplaatsen, dan wel in de vuilnisbak ermee. Zoals het er nu voorstaat komt die hele lamp uw huis niet in. Toch geen reden voor langdurig echtelijk ongenoegen? Uw man zal dit aanvarinkje wel kunnen sussen met zijn chef/vriendin.

Artikelen in Cadeaus.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Keukenrenovatie schrijft

    Wellicht een idee om de lamp te verkopen op het internet en vervolgens zelf iets leuks uit te zoeken?Sommige HTML is toegestaan