Spring naar inhoud


Op zoek naar halfbroer

Beste Beatrijs,

Ik ben een jongen van 20 en mijn ouders zijn sinds mijn vijfde gescheiden. Ik bleef bij mijn moeder wonen en mijn vader trouwde met een andere vrouw. In het begin spendeerde ik veel tijd bij mijn vader, vooral in het weekend. Later kwam er een halfbroertje erbij, wat heel leuk was. Toen ik negen was, verbrak mijn vader het contact met mij zonder enige reden. Ook mocht ik mijn broertje niet meer zien. Hij is nu 14 jaar en weet waarschijnlijk niet eens dat ik besta, maar ik kan me hem nog goed herinneren. Ik zou hem graag weer willen zien. Als ik bel, wil mijn vader niet met me spreken. Ik vond het al vreselijk dat hij mij zomaar heeft verlaten, maar dat hij mij het contact verbiedt met mijn broertje kan echt niet. Kan ik iets juridisch afdwingen? Wat zouden de mogelijkheden kunnen zijn?

Op zoek naar broer

Beste Op zoek naar broer,

Ga eerst zelf eens je broertje achterhalen, voordat je met advocaten en juristen komt om contact af te dwingen. Met enig detectivewerk moet dat toch mogelijk zijn. Je weet hoe hij heet en waar hij woont. Het moet niet zo moeilijk zijn om hem op hyves of facebook te vinden, en dan kun je contact met hem opnemen. Als hij 14 jaar is, is hij oud genoeg om niet huilend naar papa te lopen en waarschijnlijk vindt hij het wel interessant en spannend om zijn oudere halfbroer te ontmoeten. Ga er gewoon zelf achteraan!

Artikelen in Broers en zussen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. fleur schrijft

    Wat leuk zeg! Nou ja, waarschijnlijk is leuk niet het goede woord ervoor, maar ik denk dat broertje het wel leuk zal vinden. Weet natuurlijk niet wat vader heeft verteld over jou, maar ik kan me zo in denken dat broertje het maar wat interessant vindt.
    Inderdaad, Hyves en Facebook, prima plek om broertje te vinden. En als je hem gevonden hebt op een van deze sites: gewoon mailen! Eerste mailtje lekker kort houden en kijken hoe en of hij reageert.
    Ik zou het in eerste instantie niet heel erg over jullie vader hebben, dat kan altijd nog.
    Heb je ook fotos van vroeger waar je samen met broertje op staat?Sommige HTML is toegestaan