Spring naar inhoud


Onvrede over ‘de manier waarop’

Beste Beatrijs,

Na bijna een jaar heeft mijn getrouwde vriend een einde aan onze affaire gemaakt en de enige uitleg die hij heeft gegeven is dat hij geen relatie meer wil. Verder niets. Hij had vanaf het begin tegen me gezegd dat een scheiding met zijn vrouw onvermijdelijk was, omdat hij zo veel van me hield, maar hij was er nog niet toe gekomen om concrete stappen te nemen.

Hij is dus gewoon nog bij zijn vrouw, hoewel hij zei dat het een zeer slecht huwelijk is zonder seks. Naar mijn idee is hij nog bij haar uit plicht en voor zijn kinderen wat ik heel goed kan snappen. Wat ik niet begrijp is dat hij ons contact zo drastisch heeft verbroken en ook niet meer reageert op mijn berichten, waarin ik me blootgeef hoe erg ik het vind. Wat beweegt zo’n man en waarom moet het op deze manier?

Minnaar pats, boem, weg

Beste Minnaar pats, boem weg,

Deze manier van doen (de relatie drastisch verbreken en geen enkel contact meer hebben) is de enige manier, waarop zo’n overspelige relatie kan worden verbroken. Dat heeft niets met u persoonlijk te maken, maar met de taak ‘relaties beëindigen’ als zodanig. Uw geliefde moest kiezen tussen zijn vrouw en zijn geheime minnares, en hij heeft gekozen voor zijn vrouw (specifieker: zijn gezin met kinderen). Dat is ongetwijfeld een hartverscheurende keus geweest, maar als de bijl eenmaal is gevallen, heeft het geen zin meer om door te gaan met contact (mailtjes, sms’jes, appjes, telefoongesprekken, vooruit nog één laatste ontmoeting enzovoort).  Het heeft geen zin meer, want zijn besluit staat vast: het is afgelopen tussen u beiden. U hebt daar verdriet van, u wilt nadere uitleg, maar hij is de laatste persoon die u kan troosten en hij kan u niets vertellen, waardoor de situatie voor u draaglijker, begrijpelijker, acceptabeler wordt. Het komt erop neer dat hij u gewoon niet meer wil.

Leg uw ex-minnaar maar op een denkbeeldige brandstapel en houd er een lucifer bij.

Wanneer hij uw berichtjes zou beantwoorden, zou hij de relatie in stand houden en tegelijk de pijn van u en van hemzelf nodeloos verlengen. De vergelijking met het losscheuren van een pleister wordt vaak gemaakt: de pleister kan er beter in een ruk vanaf, dan millimeter voor millimeter worden losgepeuterd. Geef u zelf vooral over aan woede op uw minnaar die is weggelopen. Leg hem maar op een denkbeeldige brandstapel en houd er een lucifer bij. Spuug op zijn trouweloosheid. Laat uw tranen over een verloren liefde de vrije loop, maar verspil uw tijd niet aan wrok over ‘de manier waarop’ hij u heeft verlaten, want dit was de enige goede manier. Slik het en houd op met verdere contactpogingen.

Artikelen in Liefde en relaties, Vreemdgaan.

Gelabeld met , .


7 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. johanna schrijft

  Hier ben ik het niet mee eens. Na twee en een half jaar verbrak mijn eerste grote liefde de relatie per telefoon. Hij wilde me ook niet meer zien. Dat had immers geen zin. Het heeft me jaren gekost om weer in evenwicht te komen. Ik weet zeker dat een gesprek, antwoorden en het daadwerkelijk kunnen zien van zijn gezicht bij het verbreken van de relatie, me had kunnen helpen het te begrijpen en accepteren.

 2. Annie schrijft

  Die man is nog gewoon bij zijn vrouw, omdat hij niet van plan is geweest zijn huwelijk voor U op te geven. Hij maakte U maar wat wijs, dat zijn huwelijk slecht was en zij geen seks meer hadden, omdat hij zin had in een avontuurtje met U. En U trapte in zijn, goedkope, verhaaltje.

  Of U bent heel jong en naief of extreem goedgelovig: de meeste vrouwen zouden er niet intrappen. U nu dus ook niet meer, mag ik hopen.

 3. Dicky schrijft

  Sorry wat ik zeg. Je wist dat hij getrouwd is. Toch met hem een relatie aangaan vraagt problemen. Zo’n man kan op het moment met smoesjes aankomen dat hij gek op jou is.
  Hij heeft er jou gewoon bij genomen en nu is hij er zat van. Ik hoop dat je ervan geleerd hebt

 4. Klaartje schrijft

  Er zijn gevallen waarin napraten en uitleg kunnen helpen. Dit is niet zo’n geval. Er is geen andere uitleg dan ‘ik heb geen zin meer in deze relatie, en mijn gezin zal altijd voorgaan. Ik zei dat ik van plan was te gaan scheiden omdat jij dat wilde horen’.

  Van een man die zijn vrouw ontrouw is, en tegen haar liegt omdat dat hem zo uitkomt, kun je niet verwachten dat hij jou wel trouw zal zijn en je respektvol zal behandelen. Hij geeft in zijn gedrag tegenover zijn vrouw al aan hoe betrouwbaar en eerlijk hij is.

  Dat is een harde waarheid om te slikken, maar het is er wel één. Veel sterkte met het hartzeer.

 5. Nettie schrijft

  Ik heb ook eens zo’n relatie met een getrouwde man gehad. Ook hij “was van plan” om te scheiden. Wat dus steeds maar niet gebeurde. Op een gegeven moment heb ik hem gezegd dat ik daar niet langer zin in had en dat hij terug kon komen als de scheiding een feit was. Met bloedend hart, dat wel, want ik was dol op hem. Ik heb hem nooit meer gezien.

 6. Renzo schrijft

  Wat mij opvalt, is dat die vrouwen heel naief denken een relatie te hebben met een getrouwde man.
  Volgens mij is het voor hem: ‘ snelle seks’. En niet meer.
  Wat vrouwen ook VERZINNEN wat het allemaal betekent dat contact. De man heeft groot gelijk

 7. Sanne schrijft

  “De man heeft groot gelijk”, Renzo? Ik vind dat een man nooit gelijk heeft, als hij van twee walletjes aan het eten is, in zijn huwelijk schone schijn ophoudt en tegelijkertijd ook nog een vrouw aan het lijntje houdt die verliefd op hem is door haar te zeggen dat zijn huwelijk ten einde loopt. Overigens geldt het ook net zo goed andersom. Vrouwen die hun man bedriegen en een andere man aan het lijntje houden. Net zo erg.Sommige HTML is toegestaan