Spring naar inhoud


Make me an offer I can’t refuse

Beste Beatrijs,

Sinds enkele maanden heb ik, eerstejaars student, een relatie met een bijzonder leuk meisje. Mijn studentenvereniging, waar zij ook meerdere mensen kent, organiseert over enige tijd een galabal, waarvoor de leden een date van buiten de vereniging kunnen meebrengen. Toen ik mijn vriendin hiervoor polste, zei ze dat ze graag mee wilde en dat ze ook prijs stelde op een leuke, wat formelere uitnodiging, maar ze wil geen ouderwetse vormelijkheid. Wat schrijft de moderne etiquette voor als je een meisje wil uitnodigen voor een gala?

Formeel maar niet stoffig

Beste Formeel maar niet stoffig,

Volgens de moderne etiquette is een mondelinge uitnodiging prima. U hebt uw vriendin al meegevraagd, dus eigenlijk is het goed zo. Waarschijnlijk solliciteert zij naar romantiek. Als u er iets bijzonders van wil maken, kunt u haar een brief schrijven. En dan bedoel ik een echte brief, met de hand geschreven (liefst met vulpen, maar balpen mag ook) op mooi crèmekleurig papier, per vel aan te schaffen bij de kantoorboekhandel. Koop voor de zekerheid een paar velletjes. In de tekst geeft u haar een paar complimentjes (u legt in enkele treffende zinnen uit waarom u zo blij met haar bent, u zingt haar lof) en u eindigt met de vraag of zij u de eer wil aandoen om met u mee te gaan naar een gala, dan & dan, daar & daar.

Maak eerst een kladje en schrijf hem dan in het net. Doe uw best voor een goede formulering. Die moet niet plechtstatig zijn, maar wel correct. Er mag geen enkele spelfout of doorhaling in staan, grapjes mogen wel. Als u toevallig kunt tekenen, kunt u er illustraties bij maken. Een gedroogde bloem erbij plakken kan ook. Bijpassende envelop, correcte adressering, postzegel erop en in de brievenbus ermee. Omdat nooit iemand meer een persoonlijke brief-per-post krijgt, zal uw vriendin hier ongetwijfeld mee ingenomen zijn.

Artikelen in Post, Traditionele etiquette.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan