Spring naar inhoud


Ontrouw aan het licht brengen

Beste Beatrijs,

Al jaren kom ik voor mijn werk regelmatig in een ander land, waar ik een groot zakelijk netwerk heb. Met sommige mensen is vriendschappelijk contact ontstaan naast het werk. We gaan bijvoorbeeld wel eens lunchen of iets drinken na een bespreking.

Laatst vertelde ‘Lucy’, een vrij recente zakenrelatie, mij in vertrouwen dat ze na jaren weer een geliefde had. Ze wilde het nieuws nog niet aan de grote klok hangen, maar ze dacht wel dat ze met hem zou trouwen. Toen ze zijn naam noemde, schrok ik, want dat was de partner van ‘Anna’, een andere connectie van mij die ik al jaren ken. Van Anna had ik kort daarvoor gehoord dat het nog steeds goed ging met haar relatie, ‘maar dat samenwonen er wat hem betrof helaas nog niet in zat’.

De man in kwestie die ik verder nauwelijks ken houdt het dus met twee vrouwen zonder dat die dit van elkaar weten. Ik heb enerzijds het gevoel dat ik me er beter niet mee kan bemoeien. Anderzijds zou ik misschien Anna, die ik het beste en het langste ken en die ook het langst een relatie met deze man heeft, voorzichtigjes alert moeten maken op deze situatie. Wat vindt u?

Ontrouw onthullen

Beste Ontrouw onthullen,

Wacht eerst maar eens een tijdje rustig af. Deze driehoeksrelatie speelt zich in het buitenland af, u hebt daar bij toeval van gehoord, u zit er verder niet met uw neus bovenop, het is uw verantwoordelijkheid niet. Ik weet niet hoe vaak u contact met deze mensen hebt, maar bij een volgende gelegenheid kan alles intussen heel anders liggen. Veel overspelsituaties zijn nu eenmaal niet erg stabiel. Er is een gerede kans dat zich een stroomversnelling voordoet, waardoor de ene of de andere relatie schipbreuk lijdt. Mogelijk lost het zichzelf op zonder dat u als boodschapper van slecht nieuws aan de touwtjes hoeft te trekken.

Als u toch met alle geweld iemand uit de droom wil helpen, kunt u beter Lucy attenderen op de onbetrouwbaarheid van haar recente minnaar dan Anna op het overspel van haar gevestigde vriend. Wellicht weet Anna allang hoe het zit en kiest zij er zelf voor haar ogen te sluiten of stelt zij uw bemoeienis met haar privézaken niet op prijs. In het geval van Lucy, die nog maar in een pril liefdesstadium verkeert, richt u met een waarschuwing relatief minder schade aan en uw mededeling lijkt ook minder op kwaadsprekerij. Wanneer Lucy bij een volgende ontmoeting terugkomt op haar nieuwe liefde met wie alles nog steeds koek en ei is, kunt u terloops opmerken dat naar uw beste weten haar geliefde in een vaste relatie met een andere vrouw zit. Lucy zal niet anders kunnen dan uw mededeling voor waar aannemen, en met Anna is dat niet zeker.

Opereer behoedzaam met uw onthullingen. Dit soort gesprekken moet altijd onder vier ogen worden gevoerd en nooit per mail, telefoon of sociale media.

Artikelen in Vreemdgaan.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan