Spring naar inhoud


Nieuwe borsten

Beste Beatrijs,

De vriendin van mijn dochter heeft zich nieuwe borsten aan laten meten. De vorige vond zij te klein en nu heeft zij grotere. Ze woont nu elders en binnenkort komt ze weer eens op bezoek.

Ik vraag me af hoe ik moet reageren op haar nieuwe aanwinst, waar ze kennelijk dolblij mee is. Helemaal negeren kan niet want ze was jaren lang kind aan huis. Maar om nu uitgebreid in te gaan op deze vooruitgang lijkt me het andere uiterste. Hoe houd ik het midden?

Van slag door metamorfose

Beste Van slag,

U hoeft helemaal nergens over te beginnen, want de borsten van een dame/meisje zijn off limits in een koetjes-en-kalfjesconversatie. In een niet-intiem gezelschap, waarin bovendien meerdere generaties zijn vertegenwoordigd, voert men geen gesprekken over elkaars primaire danwel secundaire geslachtskenmerken. Als ze binnenkomt, zegt u dat ze er geweldig uitziet, zonder op details in te gaan of er naar te kijken. Mocht ze vissen naar uw instemming met haar besluit, dan zegt u met een mengeling van vaderlijkheid en galantie: ‘Kindje, jouw geluk is mijn geluk, maar laten we het over iets gezelligers hebben, want ik krijg altijd kippenvel van operatiepraat.’

Artikelen in Ouders en volwassen kinderen, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan