Spring naar inhoud


Mannen die naar borsten staren

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 29. Regelmatig wordt mijn boezem geteisterd door brutale blikken, hoewel ik hier volgens mij in mijn manier van kleden en gedrag geen enkele aanleiding toe geef. Ik vind dit domme mannengestaar irritant. Is er een manier waarop ik deze mannen netjes doch effectief kan laten weten dat ik hier niet van gediend ben?

Last van borstengluurders

Beste Last van borstengluurders,

Mannen kunnen er weinig aan doen dat hun blik afdwaalt naar een pronte boezem. Het is een primaire lustreflex. Zeker als de borsten, omhoog gestuwd en wel, in gedecolleteerde vorm op een presenteerblaadje worden aangeboden is het bijna ondoenlijk voor een man om er geen tersluikse blik op te werpen. Dit vooropgesteld blijft onverlet dat staren natuurlijk altijd onbeschoft is. Vrouwen die gevrijwaard willen blijven van loerende blikken, moeten vooral geen decolletés dragen, geen tanktops en überhaupt geen nauwsluitende bovenkleding. Losvallende bloesjes of verhullende colberts à la Angela Merkel leiden de man minder af en verminderen het gegluur en het gekwijl.

U schrijft dat u met uw kleedstijl geen enkele aanleiding geeft tot ongewenste mannelijke aandacht. Voorbijgangers op straat of onbekende heren in publieke ruimtes kunt u hoe dan ook maar beter negeren. Als u niet naar hen kijkt, merkt u niet eens dat zij naar u kijken. Wanneer u met een man in gesprek bent, raad ik u aan om u niet van de wijs te laten brengen door een enkele steelse, naar beneden afdwalende blik, maar onverstoorbaar door te praten. Wanneer er schaamteloos openlijk naar uw borsten wordt gestaard, kunt u proberen de trance te doorbreken door met uw hand voor het gezicht van de man zwaaien, terwijl u zegt: ‘Hallo? Ik woon hierboven, hoor!’

Artikelen in Traditionele etiquette.

Gelabeld met , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan