Spring naar inhoud


Mannen dringen zich op

Beste Beatrijs,

Ik ben een 22-jarige studente en draag zo nu en dan een rokje, zoals de meeste vrouwen. Dit omdat ik het mooi vind staan en omdat het een leuke afwisseling is van al mijn spijkerbroeken. Als ik dat aan heb, valt mij op dat mannen me nakijken, naar me fluiten of zelfs ongegeneerd proberen onder mijn rokje te kijken. Om even een beeld te schetsen van hoe ik er dan uitzie: mijn rokje eindigt tien centimeter boven de knie, daaronder draag ik een donkere effen panty en platte laarzen, kortom niets pikants of gewaagds naar mijn idee. Ik baal altijd vreselijk van de reacties van mannen. Ik krijg weleens te horen: ‘Je trekt toch zelf zo’n kort rokje aan, dan vraag je erom.’ Maar ik vraag er helemaal niet om! Dat soort aandacht wil ik helemaal niet!

Ligt het nu aan mij en lok ik het zelf uit? Zou ik geen rokje meer aan moeten trekken als ik hier niet tegen kan? Of ligt het aan de mannen die zo respectloos kunnen zijn ten opzichte van vrouwen?

Geen seksobject

Beste Geen seksobject,

De kleding van vrouwen speelt niet meer dan een marginale rol in het opwekken van likkebaardende reacties van mannen. Zelfs in omstandigheden waar jonge vrouwen gedwongen zijn om onflatteuze overalls of habijten te dragen, gaat een bepaald slag mannen stug door met seksistisch vertoon. Erg slim is dit niet, want de meeste vrouwen voelen zich niet gevleid en al helemaal niet aangesproken. U hebt last van opdringerige mannen, als u een rokje draagt. Met de outfit zoals u hem beschrijft lijkt me niets mis. Duizenden jonge vrouwen gaan zo gekleed. Van fluiten en nakijken moet u zich niets aantrekken. Stug negeren is het beste. Als zo’n grofbesnaard type fysiek te dichtbij komt, kunt u hem op afstand houden door ‘Heb ik soms wat van je aan?!’ tegen hem te snauwen. Een verachtelijke blik van het kaliber ‘als blikken konden doden’ erachteraan, en doorlopen maar.

Artikelen in Het publieke domein, Liefde en relaties.

Gelabeld met , , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan