Spring naar inhoud


Cadeau voor huwelijksjubileum kennissen

Beste Beatrijs,

Binnenkort ga ik naar een 25-jarig huwelijksfeest van kennissen die het groots vieren met een diner-dansant in een grand-café. Ik weet dat er heel veel gasten zullen komen, die ik nauwelijks zal kennen. Zelf ben ik niet zozeer als vriendin uitgenodigd, maar omdat ik al jaren tijdens hun vakanties voor hun dieren zorg. Ik ga zeker naar hun feest, al ben ik niet van plan lang te blijven. Zij vragen als cadeau geld om een kunstwerk te kunnen kopen. Dit geld moet worden overgemaakt op een bankrekening met de vermelding cadeau/ kunstwerk. Ik heb een klein budget en ik dacht aan 25 of 30 euro. Maar ik begin steeds meer te twijfelen of dat niet te weinig is. Ik heb hier en daar gevraagd wat gebruikelijk is, maar niemand zegt hier iets duidelijks over. Ben ik krenterig met dit bedrag en zo ja, wat is dan redelijk om te geven?

Hoe gul moet ik zijn?

Beste Hoe gul,

U bent uitgenodigd omdat u hun huisdieren verzorgt als ze weg zijn! U bent iemand die dit echtpaar diensten verleent en niet iemand die tot hun vrienden en vriendinnen behoort. Dan bent u eerder aan de beurt om een cadeau van hen te krijgen dan dat u aan hen veel geld moet spenderen. 25 of 30 euro lijkt me veel te veel in uw geval. Een gift van tien euro is mooi genoeg voor iemand met weinig geld, die niet zozeer bij de vrienden alswel bij het personeel van de jubilarissen hoort.

Artikelen in Cadeaus, Huwelijksjubileum, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Irene Menage schrijft

    Hoe gul.
    Wij hebben wel een behoorlijk inkomen en wij geven 25 euro voor een feest van vrienden en 50 euro voor een familiefeest.
    Jij hoeft toch niet mee te betalen aan hun feest? Het schept allemaal verplichtingen, die grote cadeaus.
    IreneSommige HTML is toegestaan