Spring naar inhoud


Nichtje logeert ook bij vriendin

Beste Beatrijs,

Komend weekeind ga ik (jongen van 20) naar mijn vriendin, met wie ik anderhalf jaar samen ben. Zij doet een opleiding in Amsterdam en ik in Twente. Door het jaar heen zien we elkaar om de twee weken. We zijn een weekje samen op vakantie geweest begin juli en daarna hebben we elkaar nauwelijks meer gezien, onder andere doordat ze moest werken. Volgend weekend wordt voorlopig de laatste keer dat we elkaar zien, want daarna ben ik weer drie weken weg. Nu heeft mijn vriendin haar nichtje uitgenodigd om te blijven slapen na een evenement in Amsterdam, terwijl dit ook ‘ons’ laatste weekeind is. Ik vind het prima om met z’n drieën naar het evenement te gaan, maar dat het nichtje blijft logeren (op die ene kamer), terwijl ze in twintig minuten naar haar eigen huis kan fietsen vind ik wat teveel van het goede. Kan ik hier bezwaar tegen maken omdat ik wil genieten van ons laatste weekeind samen of ben ik dan een claimerige hork?

Drie is te veel

Beste Drie is,

Begrijpelijk zet een logerend nichtje voor u een domper op het toch al schaarse samenzijn met uw vriendin. Het ziet ernaar uit dat uw vriendin minder hecht aan nachtelijke privacy met haar relatie dan u dat doet. Mogelijk is uw vriendin een beetje op u uitgekeken en laat ze dit op deze indirecte manier blijken. Het valt ook niet mee om een lange-afstandsrelatie overeind te houden in de wildwaterstromen van de adolescentie. Daar komt maar al te vaak de klad in. Spreek uw teleurstelling uit over de op het oog overbodige logeerpartij en vraag uw vriendin naar haar beweegredenen. Dan hoort u het wel.

Artikelen in Familie, Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan