Spring naar inhoud


Moet ik afblijven van de ex van een vriendin?

Beste Beatrijs,

Ik ben met de ex van mijn beste vriendin naar bed gegaan. Het was heel leuk. Maar ik wist ergens dat het fout was. Moet ik het haar vertellen?

Verboden vruchten

Beste Verboden vruchten,

Het was niet fout, hoor. Het was fout geweest als u naar bed was gegaan met de geliefde van uw vriendin, maar het is uit tussen uw beste vriendin en haar ex, dus die twee hebben niets meer met elkaar te maken. U mag naar bed gaan met wie u wil en de ex ook. Ik raad u af om uw escapade onmiddellijk aan uw vriendin te rapporteren, want dat zal ze ongetwijfeld vervelend vinden. Zie het eerst een tijdje aan. Als het een onenightstand blijkt, hoeft u er nooit iets over te zeggen. Als de ontmoeting zich ontwikkelt tot een relatie, moet u er op een gegeven moment wel mee voor de draad komen natuurlijk. Als uw vriendin een loyale vriendin is, wenst ze u veel geluk met hem.

Artikelen in Exen, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Verhoeven schrijft

  Dit advies is wel erg kort door de bocht. Ik denk dat in alle gevallen de verstandigste stap is om van exen van goede vrienden af te blijven. Als het fout voelt, zal het dat ook wel zijn tenslotte. Je weet zelf best of je je vriend(in) er vreselijk mee zou kwetsen.

  Waarbij de nuance zou kunnen zijn dat het misschien scheelt als het maar een korte relatie is geweest, of al erg lang geleden, of beide personen hebben geen contact meer met elkaar. Want in alle andere gevallen ligt de situatie vaak gevoelig met exen (bijvoorbeeld met kinderen) en is het beste devies: afblijven! Het is zeker niet altijd zo dat exen niks meer met elkaar te maken hebben. Dat vind ik ook een wat egoistisch standpunt.
  Rommelen met de ex van je beste vriend(in) komt de vriendschap zelden ten goede. Bovendien, er zijn zat andere mannen of vrouwen om een relatie mee te krijgen of one night stand. Beheers jezelf en zoek verder.

 2. Maria schrijft

  Het eerste advies getuigt juist van gezond verstand, er is niets verkeerds aan.
  Of er kinderen in het spel zijn, blijkt nergens uit en doet daarom ook niet terzake.
  Hoe het zich verder ontwikkelt, moet nog blijken, maar als iets slecht voelt, hoeft het dat beslist niet te zijn, daar kunnen andere overtuigingen achter zitten. Dus analyseren en niet voor zoete koek aannemen. Later vertellen als zich daadwerkelijk een relatie vormt, kan altijd nog. Ook dat is een nuchter advies!

 3. Sanne schrijft

  Eens met Verhoeven. Nog een nuance: hoe het is uitgegaan tussen de goede vriendin en haar ex. Als dat erg pijnlijk was, van zijn kant kwam en/of je vriendin er nog steeds verdriet van heeft, blijf dan helemaal van die ex af. Als je wel iets met deze ex begint, zal dit de verwerking van het liefdesverdriet, en waarschijnlijk ook jouw vriendschap, niet ten goede komen.Sommige HTML is toegestaan