Spring naar inhoud


Alleen uitgaan

Beste Beatrijs,

Ik ben een meisje van 24 dat het leuk vindt om uit te gaan. Ik doe dit graag met mijn vriendinnen, maar soms ook alleen. Wat is de etiquette voor een vrouw die alleen op stap gaat? Mag je zo lang met een man praten als je wil of wek je dan verkeerde verwachtingen? Is het beter om een gesprek kort te houden en dan weer met een ander te praten? Mag je naar zijn telefoonnummer vragen? Volgens mij niet, ik doe dit ook nooit!

Alleen op stap

Beste Alleen op stap,

In je eentje het uitgaansleven tegemoet treden is geen gemakkelijke opgave. Onder de draconische wetten van de vleesmarkt gaat het er hard aan toe. Mannen storten zich op beschikbare prooien, te beginnen bij de mooiste. Minder aantrekkelijke vrouwen worden over het hoofd gezien en durven vanuit hun muurbloempjespositie zelf geen avances te maken. Pas tegen sluitingstijd komen zij in aanmerking om te worden aangesproken, wanneer de gewilde meisjes niet meer beschikbaar zijn. U zult er wel behoorlijk aantrekkelijk uitzien, anders begón u niet eens aan alleen uitgaan. Desondanks blijft het lastig om een ongewenst persoon af te schudden, want u beschikt niet over rugdekking om naartoe te vluchten. Een vrouw die in haar eentje opereert in het uitgaansleven moet voortdurend razendsnel beslissen: die wel, die niet, wegwezen jij, jij daar, kom hier! Uitgaan in een groepje is veel minder zenuwslopend, omdat onder bekenden de regels der beleefdheid gelden, iets waar het rauwe uitgaansleven niet om bekend staat. Een groepje kan uit vriendinnen bestaan, maar beter is een gemengd gezelschap (vrienden plus vriendinnen). Die kennen altijd weer anderen in de tent, en zo komt u vanzelf met onbekenden in contact, met wie u net zo lang mag praten als u wilt, zonder op uw qui-vive te hoeven zijn. Het uitwisselen van telefoonnummers wijst zich vanzelf onder vrienden van vrienden.

Artikelen in Het publieke domein, Liefde en relaties.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Vaker uitgaan schrijft

    Mannen gaan meestal naar de makkelijke/normale prooien toe. Mooie verschijningen spreken ze vaak niet aan omdat ze niet durven/te hoog gegrepen lijken te zijn. Juist door andere meisjes aan te spreken creeeren ze “concurrentie” en komen ze met de mooiere schepsels aan de praat.Sommige HTML is toegestaan