Spring naar inhoud


Nee zeggen tegen de slager

Beste Beatrijs,

Sinds twee jaar terug ga ik (man, dertiger) drie keer per week naar dezelfde slagerij. Ik kom daar in eerste instantie om koetjes en kalfjes aan te schaffen, maar dergelijke onderwerpen worden ook besproken in een vriendelijke woordwisseling. Ik vind de relatie met mijn slager die deze gewoonte geschapen heeft prettig zoals die is. Daarom raakte ik enigszins van slag, toen hij mij het aanbod deed om met hem naar de opera ‘Le nozze di Figaro’ te gaan kijken in de plaatselijke schouwburg. De mate van intimiteit tussen mij en mijn slager had wat mij betreft zijn toppunt reeds bereikt. Hij denkt hier kennelijk anders over. Wat te doen? Ik wil niet met hem naar de opera maar ik vrees ook dat mijn afwijzing een beschadiging in onze relatie zal aanbrengen. Moet ik op zoek naar een nieuwe slager?

Een onsje minder, graag

Beste Een onsje minder,

Het staat uw slager vrij om een voorstel voor gezamenlijk operabezoek te doen en te proberen de relatie naar een hoger niveau te tillen. Vanzelfsprekend hebt u evenveel vrijheid om niet op zijn voorstel in te gaan. Houd het een beetje luchtig. Zeg tegen hem: ‘Heel aardig van je, maar nee, de opera is niks voor mij. Bovendien puilt mijn agenda al uit van de sociale verplichtingen, dus ik vrees dat ik er op dit moment niets bij kan hebben.’ Met die laatste toevoeging vermijdt u dat hij van de opera overstapt op een voorstel om samen een cabaretvoorstelling te bezoeken.

Iemand die een visje uitgooit moet incalculeren dat hij bot kan vangen, dus de slager zal uw weigering gelijkmoedig opnemen en ijlings retireren naar de rol van joviale middenstander. Dat hij zijn hoop op een metgezel voor de opera moet laten varen zal niet betekenen dat hij zijn klandizie kwijt wil.

Artikelen in Winkels.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan