Spring naar inhoud


Naderend einde

Beste Beatrijs,

Mijn zus is al jaren getrouwd met een onuitstaanbare man, die altijd ruzie uitlokt, denigrerende opmerkingen maakt en het bloed onder ieders nagels vandaan haalt. Door zijn gedrag isoleert hij mijn zus van de vrienden- en familiekring. Mijn zus weet dit, maar laat het toe en bagatelliseert zijn gedrag door het weg te wuiven of te erkennen dat het een lul is. Vrienden en familie hebben daardoor al jaren alleen sporadisch contact met haar via telefoon en app en af en toe een stiekeme koffie- of eetafspraak, als haar man er niet is. Nu stuurt mijn zus berichten dat haar man doodziek is en dat ze zo verdrietig is. Het einde van zijn leven wordt voorzien. Graag advies hoe hierin te handelen.

Een onaangename zwager

Beste Een onaangename zwager,

Steun uw zus, zoals u dat in elk geval van rampspoed zou doen. Ook al is ze getrouwd met een onaangename man, er is geen reden om anders te handelen dan u normaal zou doen, nu hij doodziek is. Het zal in de huidige omstandigheden juist makkelijker zijn om contact met haar te houden, omdat haar man minder in staat zal zijn om haar doen en laten te bepalen. Onuitstaanbaar of niet, uw zus heeft al die tijd haar huwelijk overeind gehouden, dus als zij nu verdriet heeft over haar mans naderende einde, is het de taak van de familie om haar zo goed mogelijk bij te staan. Bel haar op en vraag waar ze behoefte aan heeft.

Artikelen in Schoonfamilie, Ziekte.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Ben schrijft

    Dut lijkt me een voor de hand liggende. Uw zus steunen en gewoon even vergeten hoe onaangenaam haar man is. Hij nadert toch zijn levenseinde dus het beste is er gewoon te zijn voor uw zus. Wat mensen in elkaar zien is soms toch een raadsel en misschien houden uw zus en zwager oprecht van elkaar.

  2. Marie schrijft

    Als deze zwager inderdaad de zus heeft geïsoleerd dan is het juist belangrijk om er voor haar te zijn. Als ze stiekem moest afspreken met familie en vrienden dan klinkt dat mij erg problematisch in de oren. Ik wil geen voorbarige conclusies trekken, maar de alarmbellen gaan wel af. Ze heeft waarschijnlijk geen sociaal vangnet meer en zal het heel erg fijn vinden als ze terug kan vallen op haar familie en een nieuw, zelfstandig leven opbouwen – zonder die vervelende zwager.Sommige HTML is toegestaan