Spring naar inhoud


Geen team spirit

Beste Beatrijs,

Mijn man is gek op reizen en weekendjes weg. Hij regelt al jaren allerlei hotelbonnen en reisaanbiedingen verder weg. Ik vind het aan de ene kant leuk en ga met hem mee, aan de andere kant heb ik hem al meermalen verteld dat ik zelf ook inbreng wil. Hij is me altijd weer te snel af en heeft dan weer iets geregeld zonder rekening te houden met mijn wens om het er eerst samen over eens te worden. Nu zijn er alweer twee reizen geboekt op tijden en plaatsen, die ik graag anders had gezien. Ik ben hier boos over. Mijn man snapt mijn punt niet. Wat moet ik doen?

Geen inbreng

Beste Geen inbreng,

U heeft geklaagd bij uw man over zijn geneigdheid om eenzijdige beslissingen te nemen, maar dat heeft niet geholpen. Uw man is hardleers. Dan moet u nog duidelijker zijn. Leg hem een denkbeeldige situatie voor, waarbij u de rollen omdraait. Zeg tegen hem: ‘Stel dat ik op internet een nu-of-nooit aanbieding ben tegengekomen voor een tiendaagse hondensleetocht in Alaska en ik heb ons aangemeld. Overmorgen reizen we af.’ Neem vervolgens de mogelijke reacties van uw man door. Misschien springt hij een gat in de lucht. Maar er bestaat ook een kans dat hij een hekel heeft aan honden, sneeuw en ontberingen. Misschien heeft hij het toevallig heel druk met andere dingen. Misschien heeft hij niet zo veel geld over voor dat soort excentrieke reisjes. Misschien is geld geen bezwaar, maar had hij liever in de zon gelegen. Misschien is alleen al het feit dat hij nergens zeggenschap over had voldoende reden om geen zin in een door u bepaalde vakantie te hebben. Die laatste mogelijkheid is precies zoals u denkt over alle reisjes waarmee hij aan komt zetten.

Sommige mensen vinden niets leuker dan door hun partner verrast te worden. Zo iemand bent u duidelijk niet. U houdt er niet van om voor voldongen feiten gesteld te worden. Als het aan u ligt, is overleg met en instemming van de ander nodig voordat er een vakantie wordt geboekt (een huis gekocht, een etentje met vrienden gepland). Blijkbaar is het overlegconcept lastig te bevatten voor uw man. Nu hij ondanks uw eerdere waarschuwingen alweer op eigen houtje twee reisjes heeft geboekt, blijft er voor u maar een manier over om hem duidelijk te maken dat dit niet kan: u laat hem alleen gaan en u blijft zelf lekker thuis.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan